Matematik

Skal finde overskuddet. Funktioner

22. april 2004 af Molle (Slettet)
Har skulle tegne to funktioner ind i et koordinatsystem:

Indtægter: y=10x
Udgifter: y=1,75x+500

y er kroner og x er Antallet af bægre.
De +500 er leje for en popcornsmaskine.

Jeg skal finde ud af hvor mange bægre, der skal sælges for at få et overskud på 1000kr.

Hvordan skal jeg regne det ud?

Brugbart svar (0)

Svar #1
22. april 2004 af Mads^^ (Slettet)

Hvis du skærer linierne med hinanden vil du finde det x, som betyder at det "går lige op". Alle x værdier derefter vil så give overskud.

Brugbart svar (0)

Svar #2
22. april 2004 af erdos (Slettet)

Resultatet er lidt underligt, men det du kan gøre er at sige:

Indtægter - udgifter = 1000 dvs.:
10x - (1,75x+500) = 1000

Så isoleres x og du får antallet af bægre. Husk at det er en minusparantes!

Brugbart svar (0)

Svar #3
22. april 2004 af erdos (Slettet)

Det Mads siger er helt rigtigt, men ikke det, der giver en løsning på opgaven!

Brugbart svar (0)

Svar #4
22. april 2004 af iB (Slettet)

Du skal finde ud af hvornår indtægter=udgifter+1000 da en profit på 1000kr kan regnes som en slags udgift.
Dvs, at du skal løse ligningen:
10x=1,75x+500+1000 mht x

Brugbart svar (0)

Svar #5
22. april 2004 af iB (Slettet)

øv, jeg var for langsom...

Brugbart svar (0)

Svar #6
22. april 2004 af erdos (Slettet)

Kun 2 minutter og 33 sekunder!

Svar #7
22. april 2004 af Molle (Slettet)

Tak for hjælpen...
Havde glemt at sætte paranteserne ind, da jeg selv lavede ligningen!

Svar #8
22. april 2004 af Molle (Slettet)

ParEnteserne...

Skriv et svar til: Skal finde overskuddet. Funktioner

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.