Fysik

Keplers love

11. juni 2007 af Libnan (Slettet)
Hej alle sammen :).

Er der ikke nogle der kan hjælpe mig med udregninger til hver af de 3 love som kepler har lavet?

Skal bare se hvordan de udregnes. Takker meget! Hurtigt svar!

Brugbart svar (0)

Svar #1
11. juni 2007 af peter lind

Hvad mener du egentlig med udregning af Keplers love.
Hvis du mener at bevise at gravitationsloven giver Keplers love er det alt andet end simpelt og jeg kan ikke klare at svare dig her. Søg eventuel på internettet..

Hvis du vil vide hvordan Kepler regnede sig frem til sine love er det næppe simpelt heller og det kræver under alle omstændigheder masser af data.

Svar #2
11. juni 2007 af Libnan (Slettet)

Det er bare kepplers 3 lov? En simpel udregning som viser hvad hans lov viser?

De 2 første er jo bare skrevne der er ingen udregninger der.

Kan du hjælpe mig peter?

Brugbart svar (0)

Svar #3
11. juni 2007 af Stenalt (Slettet)

Tror du mener formler...

Svar #4
11. juni 2007 af Libnan (Slettet)

Altså Jeg har Fysik C skal op i solsystemet og kepplers love.

Og den formel vi har er T^2/A^3= Ksol vi har ik arbejdet med længere eller andre.


Det er kepplers 3.lov?

Brugbart svar (0)

Svar #5
11. juni 2007 af peter lind

Du kunne jo prøve at finde baneradius og omløbstider for nogle planeter op og beregne forholdet mellem kvadratet på omløbstiden og baneradius i potensen 3. Du kunne også illustrere det med nogle simple tal. Prøv at se hvad der sker med omløbstiden når du fordobler baneradius. Hvis T = 1 og r =1 er en omløbstid og en baneradius, hvad vil omløbstiden være i dobbelt så stor afstand ? eller i 3 gange så stor afstand ?

Skriv et svar til: Keplers love

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.