Matematik

eksponential funktion

12. juni 2007 af Fantasy (Slettet)
f(x) = ba^x, hvor b skærer y-aksen, men går den altid det ?

Jeg synes nemlig, at det står lidt kryptisk i lærebogen.

Brugbart svar (0)

Svar #1
12. juni 2007 af Riemann

Hvis a ikke er nul fås for x=0:

y=b a^0 = b

så ja, grafen skærer altid y-aksen (i punktet (0,b) )

Brugbart svar (0)

Svar #2
12. juni 2007 af BanZ (Slettet)

.Det gør den da også hvis a = 0

Brugbart svar (0)

Svar #3
13. juni 2007 af Riemann

#2
Ja, det gør den da også ;)

x^x går mod 1, når x går mod 0, så derfor defineres 0^0=1.

Skriv et svar til: eksponential funktion

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.