Matematik

funktion

13. juni 2007 af karlmarx (Slettet)
hvad forstår man ved afledet funktion ?

og hvad er forskellen på ubestemt og bestemt integrale ?

Brugbart svar (0)

Svar #1
13. juni 2007 af mathon


den 1. afledede funktion til f(x) = f'(x) = df/dx

det ubestemte integrale til f(x) er en FUNKTION F(x)+k, som differentieret giver f(x)
altså
(F(x)+k)' = f(x)

det bestemte integrale til f(x) fra a til b er en talværdi F(b)-F(a) = [F(b)+k -(F(a)+k)]

Svar #2
13. juni 2007 af karlmarx (Slettet)

okay, mange tak

Brugbart svar (0)

Svar #3
13. juni 2007 af anne89anne (Slettet)

Den 1. afledte funktion - er funktionen differentieret en gang.

Det ubestemte integrale er ganske enkelt stamfunktionen til din funktion - dvs. funktionen integreret - skulle jeg mene

Det bestemte integrale er i hvert fald den arealet af en bestemt punktmængde - afgrænset af funktionen og x-aksen + 2 bestemte x-værdier, hmm, håber jeg har gjort mig forståelig!

Brugbart svar (0)

Svar #4
13. juni 2007 af Esbenps

#3
For nu at udgyde lidt pedantisme, så er det bestemte integral ikke nødvendigvis et areal og er heller ikke defineret på den måde. Det er som mathon skriver i #1.
Jep, det kan ofte tolkes som et areal, men er det ikke nødvendigvis :-)

Skriv et svar til: funktion

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.