Matematik
Matematik....HJÆLP!
24. april 2004 af
lion4 (Slettet)
Hej..
jeg sidder lige med nogle matematik opgaver, som jeg meget meget gerne vil have hjælp.. da jeg nu snart skal op i skriftlig eksamen:(
Opgaverne lyder:
1. Grafen for f har to tangenter, der begge har hældningskoefficienten 3.
Bestem koordinatsættet til røringspunktet for hver af disse tangenter.
Skal jeg bare brug tangentligningen???
2.opgaven ses i opgave 5 i følgende addresse:
http://us.uvm.dk/gymnasie/almen/eksamen/opgaver/1999/9982.pdf
Det er den opgave hvor jeg skal bestem halveingskonstanten.. jeg skal vel ik bare brug log(1/2)/log(a) her vel? så få jeg nemlig 0,24..?!
Og sidste opgave i opgave 5, hvor jeg skal bestem nedbrydningskonstanten.. hvordan gør jeg her?? please hjælp.. har meget brug for jeres hjælp.
mange mange tak på forhånd
jeg sidder lige med nogle matematik opgaver, som jeg meget meget gerne vil have hjælp.. da jeg nu snart skal op i skriftlig eksamen:(
Opgaverne lyder:
1. Grafen for f har to tangenter, der begge har hældningskoefficienten 3.
Bestem koordinatsættet til røringspunktet for hver af disse tangenter.
Skal jeg bare brug tangentligningen???
2.opgaven ses i opgave 5 i følgende addresse:
http://us.uvm.dk/gymnasie/almen/eksamen/opgaver/1999/9982.pdf
Det er den opgave hvor jeg skal bestem halveingskonstanten.. jeg skal vel ik bare brug log(1/2)/log(a) her vel? så få jeg nemlig 0,24..?!
Og sidste opgave i opgave 5, hvor jeg skal bestem nedbrydningskonstanten.. hvordan gør jeg her?? please hjælp.. har meget brug for jeres hjælp.
mange mange tak på forhånd
Svar #1
24. april 2004 af lion4 (Slettet)
glemte lige at sige, at den første opgave (røringspunket) ses også i den angivet addresse.. det er opgave 3..
tak
tak
Svar #2
24. april 2004 af Mads^^ (Slettet)
1) Hvis en graf f har 2 tangenter med hældning=3, må f'(x)=3 give dig de to x værdier hvor grafen har denne hældning.
2a) ja
2b) der er en formel som siger at:
b*a^x=b*e^-kx hvor k=ln(a). Du skal finde k.
2a) ja
2b) der er en formel som siger at:
b*a^x=b*e^-kx hvor k=ln(a). Du skal finde k.
Skriv et svar til: Matematik....HJÆLP!
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
