Fysik
vand
13. juni 2007 af
thelife (Slettet)
hej
kan det passe at noget af det kogende vand bliver omdannet til varmeenergi resten /halvdelen går så til atmosfæren som så varme det også
er det rigtig
kan det passe at noget af det kogende vand bliver omdannet til varmeenergi resten /halvdelen går så til atmosfæren som så varme det også
er det rigtig
Svar #2
13. juni 2007 af thelife (Slettet)
om energi
det er lidt svært forklar det
noget af det kogende vand bruges til energi
det er lidt svært forklar det
noget af det kogende vand bruges til energi
Svar #4
13. juni 2007 af peter lind
Man skal bruge noget energi for at forvandle vand til damp ved samme temperatur. Denne energi kaldes fordampningsvarme. Jeg går ud fra at det er den du tænker på. Derefter skal man også bruge energi til at opvarme dampen (eller vandet) normalt til 100 grader. Det koster også energi. Hvis det drejer sig om almindelig vand i en gryde ved normal stuetemperatur er det bestemt ikke halvdelen af energien, der skal gå til hver del. Fordampningsvarmen er meget høj, så energien bliver først og fremmest brugt der.
Svar #5
13. juni 2007 af virious (Slettet)
Hvis man skulle undgå at der forsvandt energi til omgivelserne, ville det kræve et lukket system. Men ellers vil opvarmningen af vandet påvirke omgivelserne pga. at vandet skifter tilstandsform - der tilsættes energi.
I fysik har vi defineret den energi der kræves for at opvarme et kg vand 1 grad (celsius)
Q(tilført energi)=m(masse)*c(slå op i tabel)*delta temperatur.
Altså:
Q=m*c*dt
c-værdien er j/kg*c
Håber det gav lidt mening.
I fysik har vi defineret den energi der kræves for at opvarme et kg vand 1 grad (celsius)
Q(tilført energi)=m(masse)*c(slå op i tabel)*delta temperatur.
Altså:
Q=m*c*dt
c-værdien er j/kg*c
Håber det gav lidt mening.
Skriv et svar til: vand
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
