Fysik
please..er der ikke nogen der vil hjælpe med lidt bio/fysik??
25. april 2004 af
suzie (Slettet)
jeg kan overhoved ikke komme ud af det her..det ville være dejligt med noget hjælp..
Vands varmefylde er : cvand=4,2 KJ pr. kg pr. °C.
1.hvor meget energi skal jeg bruge for at opvarme 2L vand 80 °C?
2.hvis opvarmningen tog 8 minutter, hvilken effekt er der så opvarmet med?
vil i ikke nok skrive formlerne ned, hvis der er nogen og forklare hvordan i er kommet til resultatet. jeg er helt tom i hjernen lige nu. j fatter intet..mange tak på forhånd.
Vands varmefylde er : cvand=4,2 KJ pr. kg pr. °C.
1.hvor meget energi skal jeg bruge for at opvarme 2L vand 80 °C?
2.hvis opvarmningen tog 8 minutter, hvilken effekt er der så opvarmet med?
vil i ikke nok skrive formlerne ned, hvis der er nogen og forklare hvordan i er kommet til resultatet. jeg er helt tom i hjernen lige nu. j fatter intet..mange tak på forhånd.
Svar #1
25. april 2004 af mette19985 (Slettet)
Q=m*c*deltat. hvor m er massen af vandet ( 2 kilogram) og hvor c er det du skriver, mens deltat er det du antal grader du skal opvarme...
og for den anden P=Q/t , hvor Q er den energi du før regnede og t er den tid du bruger, hvor det her er 8 min(laves om til sekunder, da enheden da vil komme ud i watt...)...
håber det hjalp!
og for den anden P=Q/t , hvor Q er den energi du før regnede og t er den tid du bruger, hvor det her er 8 min(laves om til sekunder, da enheden da vil komme ud i watt...)...
håber det hjalp!
Skriv et svar til: please..er der ikke nogen der vil hjælpe med lidt bio/fysik??
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
