Biologi
C/N forhold
15. juni 2007 af
mettexxx (Slettet)
nogen der kan forklare hvad C/N forhold er? det står ikke rigtig i bøgerne..
er det rigtig at et c/n forhold på under 12 er der ikke noget kulstof/kvælstof til de mikroorganismernes processer?
er det rigtig at et c/n forhold på under 12 er der ikke noget kulstof/kvælstof til de mikroorganismernes processer?
Svar #1
15. juni 2007 af ysubhi (Slettet)
C/N forholdet = Kulstof/Kvælstof forholdet
Idet kulhydrater består i stor grad af C, siger det noget om mængden af kulhydrater. Når mikroorganismer nedbryder kulhydraterne, og udnytter glucosen til respiration, forsvinder C i form af CO2, og C-mængden falder. Mikroorganismerne skal bruger kvælstof til f.eks. at danne aminosyrer. Udover den tilgængelige mængde kvælstof (f.eks. i form af ammoniak, ammonium, nitrat, nitrit), kan kvælstof-mængden øges, hvis mikroorganismerne bearbejder humus fra jorden.
Ifølge http://da.wikipedia.org/wiki/C/N-forhold
"Som det ses, standser forholdet normalt ved en magisk grænse på C/N = 12:1. Det skyldes, at her er forholdet blevet lig med forholdet i de dyr, der nedbryder stofferne, og så kan det ikke sænkes yderligere ad naturlig vej."
Altså er der ingen tilgængelig kulhydrater tilbage til mikroorganismerne, ved en C/N på 12.
Idet kulhydrater består i stor grad af C, siger det noget om mængden af kulhydrater. Når mikroorganismer nedbryder kulhydraterne, og udnytter glucosen til respiration, forsvinder C i form af CO2, og C-mængden falder. Mikroorganismerne skal bruger kvælstof til f.eks. at danne aminosyrer. Udover den tilgængelige mængde kvælstof (f.eks. i form af ammoniak, ammonium, nitrat, nitrit), kan kvælstof-mængden øges, hvis mikroorganismerne bearbejder humus fra jorden.
Ifølge http://da.wikipedia.org/wiki/C/N-forhold
"Som det ses, standser forholdet normalt ved en magisk grænse på C/N = 12:1. Det skyldes, at her er forholdet blevet lig med forholdet i de dyr, der nedbryder stofferne, og så kan det ikke sænkes yderligere ad naturlig vej."
Altså er der ingen tilgængelig kulhydrater tilbage til mikroorganismerne, ved en C/N på 12.
Skriv et svar til: C/N forhold
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
