Matematik
hjæp til lidt matematik
26. april 2004 af
luffe16 (Slettet)
hej
jeg har lidt problemer med en opgave som lyder:
Sodavand og andre sødede læskedrikke indenholder cirka 10 gram sukker pr. 100mL opløsning. Normalt anvendes almindelig rørsukker også kaldet saccharose til at søde med. saccharoses molare masse er 342,20
Hvor stor er den molære koncentration af saccharose i en sodavand med 10 gram saccharose pr. 100mL opløsning.
på forhånd tak
jeg har lidt problemer med en opgave som lyder:
Sodavand og andre sødede læskedrikke indenholder cirka 10 gram sukker pr. 100mL opløsning. Normalt anvendes almindelig rørsukker også kaldet saccharose til at søde med. saccharoses molare masse er 342,20
Hvor stor er den molære koncentration af saccharose i en sodavand med 10 gram saccharose pr. 100mL opløsning.
på forhånd tak
Svar #1
26. april 2004 af KemiKasper (Slettet)
matematik er måske så meget sagt - mere kemi :)
først udregner du stofmængden af saccharose i 100 mL opløsning:
n = 10g/(342,20g/mol)
Koncentrationen er givet ved enheden mol/L. Denne fås her til:
c = n/0,100L
Er du med?
først udregner du stofmængden af saccharose i 100 mL opløsning:
n = 10g/(342,20g/mol)
Koncentrationen er givet ved enheden mol/L. Denne fås her til:
c = n/0,100L
Er du med?
Skriv et svar til: hjæp til lidt matematik
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
