Matematik

2. gradsligning.. kommme drem til den?

17. juni 2007 af nymphia (Slettet)
Tænkte på, hvordan kommer man frem til at en funktionen for en andengradsligning hedder

ax^2+bx+c = 0 ...?

Kan man overhovedet komme frem til det, eller er det bare sådan det er?



Brugbart svar (0)

Svar #1
17. juni 2007 af Esbenps

Det er bare en beslutning, at man som regel gerne vil have andengradsligninger på den form. Det er den simpleste form.

For så vidt kunne man også have dem på formen:

ax^2-bx-c=56/3+x^2-5x

Det ville bare ikke være særligt praktisk...

Brugbart svar (0)

Svar #2
17. juni 2007 af mathon


er Funktionen y = ax^2 parallelforskudt efter parallelforskydningsvektor (-b/(2a),-d/(4a)), som forskyder (0,0) over i (-b/(2a),-d/(4a)).

Skriv et svar til: 2. gradsligning.. kommme drem til den?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.