Fysik
Joules lov
19. juni 2007 af
Izabella (Slettet)
Altså lyder joules lov ikk sådan:
p=R*I^2 ?
Det er den afsatte effekt i en resistor..
Men hvorfor er der så også denne formel:
E= R*I^2*delta t ?
Er det bare det samme?
p=R*I^2 ?
Det er den afsatte effekt i en resistor..
Men hvorfor er der så også denne formel:
E= R*I^2*delta t ?
Er det bare det samme?
Svar #2
19. juni 2007 af Erik Morsing (Slettet)
fordi du har Ohms lov:
E = I*R, hvor E er potentialforskellen (spændingen, og så har du
P (effekten) P = E^2/R = I^2 * R,
Hvis du nu sætter I*R ind i stedet for E i ovennævnte udtryk, får du
P = E^2/R = I^2*R^2/R = I^2 * R.
E = I*R, hvor E er potentialforskellen (spændingen, og så har du
P (effekten) P = E^2/R = I^2 * R,
Hvis du nu sætter I*R ind i stedet for E i ovennævnte udtryk, får du
P = E^2/R = I^2*R^2/R = I^2 * R.
Skriv et svar til: Joules lov
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
