Fysik
Keplers 3. lov
20. juni 2007 af
Curting (Slettet)
HASTER!
Jeg sidder og er igang med en 24 timers eksamen, som jeg skal op og fremlægge i morgen.
Den indebære bl.a. at jeg skal kunne forklare/omtale Keplers 3. lov, men jeg forstår den ikke.
Vi har fået afvide at den er lig med T2/r3 = Konstant
men når jeg slår op på nettet, skriver de T2/a3, betyder det det samme? Og hvad vigtigere er, er der så nogen der kan forklare det på en overskuelig måde?
Jeg sidder og er igang med en 24 timers eksamen, som jeg skal op og fremlægge i morgen.
Den indebære bl.a. at jeg skal kunne forklare/omtale Keplers 3. lov, men jeg forstår den ikke.
Vi har fået afvide at den er lig med T2/r3 = Konstant
men når jeg slår op på nettet, skriver de T2/a3, betyder det det samme? Og hvad vigtigere er, er der så nogen der kan forklare det på en overskuelig måde?
Svar #1
20. juni 2007 af peter lind
Der skal stå T^3/r^2. r står normalt for baneradius i en cirkel. Nu er banen af en planet ikke en cirkel men en ellipse, så her står den for en middelafstand til solen. Dette er den halve storakse i ellipsen, som normalt betegnes med a. Så til spørgsmålet om det er det samme så er svaret ja i dette tilfælde.
Hvis du bruger tidsenheden år og jordens gennemsnitlig afstand for solen som enhed så er T^3/a^2 = 1. Det skal den så også være for alle solens planeter. Prøv at slå data op i en tabel og regn efter.
Hvis du bruger tidsenheden år og jordens gennemsnitlig afstand for solen som enhed så er T^3/a^2 = 1. Det skal den så også være for alle solens planeter. Prøv at slå data op i en tabel og regn efter.
Svar #2
20. juni 2007 af Curting (Slettet)
Tak, jeg har fået det til at passe :)
Et andet problem jeg er stødt på, er, hvordan jeg forklarer det, at finde afstanden til en stjerne, fra jorden.. Ved ikke helt hvordan jeg skal beskrive det. Men bliver forvirret over udregningerne. Og forstår ikke hvordan den kan beregnes ved hjælp af et buesekund (d=1/ø") ?
Et andet problem jeg er stødt på, er, hvordan jeg forklarer det, at finde afstanden til en stjerne, fra jorden.. Ved ikke helt hvordan jeg skal beskrive det. Men bliver forvirret over udregningerne. Og forstår ikke hvordan den kan beregnes ved hjælp af et buesekund (d=1/ø") ?
Svar #3
20. juni 2007 af Erik Morsing (Slettet)
for "nære" stjerner under 100 lysår væk bruges parallakse metoden, for fjernere stjerner bruges, at lysintensiteten ændrer sig over tid.
Skriv et svar til: Keplers 3. lov
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
