Matematik
Funktion
28. april 2004 af
TDP (Slettet)
Hej er der nogen som kan hjælpe mig med at løse den her opave..?
Jens har 10000 kr., som han kan anbringe til 10 % p.a eller til 5 % pr. halvår.
1)Hvad kan bedst betale sig og hvorfor?
2)Hvor meget vil han have til rådighed efter 7 år i hvert af de to tilfælde?
Jens har 10000 kr., som han kan anbringe til 10 % p.a eller til 5 % pr. halvår.
1)Hvad kan bedst betale sig og hvorfor?
2)Hvor meget vil han have til rådighed efter 7 år i hvert af de to tilfælde?
Svar #1
28. april 2004 af Kasper (Slettet)
1)
ved 5%:
Efter 6måneder får han 5% oveni så har han: 10000+(10000*5)/100 og derfor vil 5% efter de næste 6 måneder være endnu mere, fordi det nu er 5% af ikke kun 10000 men af 10000+(10000*5)/100.
Altså han får jo også rente af renten fra tidligere.
ved 10% får han ikke renters rente efter kun 1 år!
Wow det er sgu sværere at forklare end man skulle tro!
2)
der skal du bruge renteformlen..
Nu er det længe siden, men jeg mener den er
K=Kn*(1+r)^n
K=Slutbeløbet (det du skal finde frem til)
Kn=startbeløbet (altså 10000)
r=renten (hvis renten er 5% skal den være 0.05)
n=antal gange man får renter (altså n=7 hvis det er hvert år man får renter i 7 år.)
Så sæt tallene i formlen og regn det ud!
ved 5%:
Efter 6måneder får han 5% oveni så har han: 10000+(10000*5)/100 og derfor vil 5% efter de næste 6 måneder være endnu mere, fordi det nu er 5% af ikke kun 10000 men af 10000+(10000*5)/100.
Altså han får jo også rente af renten fra tidligere.
ved 10% får han ikke renters rente efter kun 1 år!
Wow det er sgu sværere at forklare end man skulle tro!
2)
der skal du bruge renteformlen..
Nu er det længe siden, men jeg mener den er
K=Kn*(1+r)^n
K=Slutbeløbet (det du skal finde frem til)
Kn=startbeløbet (altså 10000)
r=renten (hvis renten er 5% skal den være 0.05)
n=antal gange man får renter (altså n=7 hvis det er hvert år man får renter i 7 år.)
Så sæt tallene i formlen og regn det ud!
Skriv et svar til: Funktion
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
