Fysik

opvarme vandet ?

21. juni 2007 af thelife (Slettet)
hej der står i min opg at

maddrassen i en vandseng rummer 710 kg vand

vandet har en begyndelsestemperatur på 17 C og skal opvarmes til 35 C

a. hvor meget energi skal der bruges til at opvarme vandet ?

er det sådan

710 * 4,186 *10^3*(35-17)

Brugbart svar (0)

Svar #1
21. juni 2007 af QaZZaQ

Ja det er korrekt. Men væn dig til at skriv ligningen symbolsk op først, så er det nemmere at se hvad du mener.

Svar #2
21. juni 2007 af thelife (Slettet)

hvordan er det

kan du vise mig det måske

Brugbart svar (0)

Svar #3
21. juni 2007 af QaZZaQ

Q=m*c*Delta_T

Svar #4
21. juni 2007 af thelife (Slettet)

Delta_T betyder den slut og start

Svar #5
21. juni 2007 af thelife (Slettet)

og hvorfor skal man sige hvorfor 10^3

og
710 * 4,186 *10^3*(35-17) bliver det i J

Brugbart svar (0)

Svar #6
21. juni 2007 af QaZZaQ

Delta_ T er forskellen i temperatur.
c=4186 j/(kg*K)=4,186*10^3 j/(kg*K)
Og ja, det bliver i j, hvilket du kan se ved en enhedsanalyse:

kg*(j/(kg*K))*K=j

Svar #7
21. juni 2007 af thelife (Slettet)

hvad er endelige c
og er det altid den tal 4,186 man skal bruge hvis jeg skal regnge opvarmning af vand

Brugbart svar (0)

Svar #8
21. juni 2007 af QaZZaQ

Ja, det er vands specifikke varmekapacitet.

For at være helt præcis så er det kun 4.186 j/(kg*K) når temperaturen er omkring 20 grader. Men I alle dine opgaver, med mindre andet er specificeret, er det den værdi du bør bruge.

Svar #9
21. juni 2007 af thelife (Slettet)

du har skrevet Q=m*c*Delta_T

skal der isted ik være en E isted for Q




710 * 4,186 *10^3*(35-17)=53497080


der står også i min opg at

et varmelegeme på 450 W skal klar opvarmning

b. hvor lang tid varer opvarmningen hvis al den elektroniske energi omsættes til varme i vandet
i vikeligheden varer opvarmning 40 timer

er det sådan her

t=E/P

53497080*10^3J/450W =118882400 hvad bliver enheden ?


c.

53497080-118882400=65385320

hvor meget energi er gået i tab?
er det sådan her


65385320*100/53497080=122 %



Brugbart svar (0)

Svar #10
21. juni 2007 af QaZZaQ

Du kan godt kalde det for E i stedet for Q, hvis du lyster.
b, enheden er sekunder; j/w=j/(j/s)=s.

c.
Beregn hvor meget energi der skal bruges på at have varmelgemet tændt i 40 timer, og sammenlign det med den energi der skal overføres til vandet.

Svar #11
21. juni 2007 af thelife (Slettet)

er opg b og c forkert

Brugbart svar (0)

Svar #12
21. juni 2007 af QaZZaQ

b) du skal ikke gange med 10^3 her!

t=E/P=53497080j/450W=118882s=33 timer

c)
450W*40*60*60*40=64800000j

Energispild; E_spild=64800000j-53497080j=1,1*10^4 kj.

Svar #13
21. juni 2007 af thelife (Slettet)

ok mange tak for din hjælp

lige en sidste ting


der står også

beregn nyttevirkningen i %

er det sådan

1,1*10^4 kj. *100/53497080




450W*40*60*60*40 jeg kan se at du har lavet W om til J

men hvorofr ganger du den med, 40 hvor kommer den fra

Skriv et svar til: opvarme vandet ?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.