Fysik
Bevægelse ???
21. juni 2007 af
Kylle-21 (Slettet)
Skal til eksamen i fys på B-niveau. Nogen som vil give en kort forklaring af disse ting:
Bevægelse med konstant acceleration / hastighed
Newtons 3 love
A(t) = v’(t) = s’’(t)
Skrå kast – ymax, kastevidden
Bevægelse med konstant acceleration / hastighed
Newtons 3 love
A(t) = v’(t) = s’’(t)
Skrå kast – ymax, kastevidden
Svar #1
22. juni 2007 af Erik Morsing (Slettet)
det skrå kast (parabelbanen) er dækket af formlen:
y=tg(a0)*x-(g*x^2)/(2*(v0cos(a0))^2)
Du skal altså kende begyndelseshastigheden v0 og den vinkel som legemet bliver kastet med (a0), her ser vi bort fra luftmodstand.
prøv at sætte værdier ind, for eksempel v0 = 10 m/sek og a = pi/4 og g (tyngdeaccelerationen) er 9,82 m/sek^2 og så tegn den op
kastevidden bestemmes af:
R = ((v(0))^2*sin(2*a(0))/g
højden finder du ved at løse ligningen y' = 0
y=tg(a0)*x-(g*x^2)/(2*(v0cos(a0))^2)
Du skal altså kende begyndelseshastigheden v0 og den vinkel som legemet bliver kastet med (a0), her ser vi bort fra luftmodstand.
prøv at sætte værdier ind, for eksempel v0 = 10 m/sek og a = pi/4 og g (tyngdeaccelerationen) er 9,82 m/sek^2 og så tegn den op
kastevidden bestemmes af:
R = ((v(0))^2*sin(2*a(0))/g
højden finder du ved at løse ligningen y' = 0
Svar #2
23. juni 2007 af Renet (Slettet)
Newtons første lov fortæller at hvis en "genstand" ikke påvirkes af en resulternde kraft vil den enten være i stilstand eller i en konstant bevægelse. Men altså ingen acceleration !
Lov nummer to fortæller så noget om den ændring der sker i hastigheden/accelerationen når "genstanden" påføres en kraft. Fres =m*g*h
Påføres der en kraft (skubber man til noget) vil der ske en acceleration.
3 lov fortæller noget om hvordan to masser påvirker hinanden indbyrdes. Hvis jeg skubber til dig med en kraft, vil jeg blive udsat for en kraft af præcis samme størrelse men modsat rettet den jeg påførte dig.
Lov nummer to fortæller så noget om den ændring der sker i hastigheden/accelerationen når "genstanden" påføres en kraft. Fres =m*g*h
Påføres der en kraft (skubber man til noget) vil der ske en acceleration.
3 lov fortæller noget om hvordan to masser påvirker hinanden indbyrdes. Hvis jeg skubber til dig med en kraft, vil jeg blive udsat for en kraft af præcis samme størrelse men modsat rettet den jeg påførte dig.
Svar #3
23. juni 2007 af Renet (Slettet)
Ej lort, jeg skrev bare ikke m*g*h. Mente selvfølgelig Fres=m*g
m*g*h er potentiel energi.
m*g*h er potentiel energi.
Skriv et svar til: Bevægelse ???
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
