Fysik

joules lov

02. maj 2004 af Maria17 (Slettet)
I vores rapport om Joules lov skal vi svare på følgende:

For samtlige målinger beregner vi resistansen R. Den bør være konstant. Vi beregner middelværdi og afvigelse fra middelværdien. (Angiv afvigelsen fra R-middel i %).

Menes der her gennemsnittet eller middelværdi på normalfordelingspapir?

Hvis der menes gennemsnittet; hvordan skal man så beregne afvigelsen?

Mvh. Maria

Brugbart svar (0)

Svar #1
02. maj 2004 af kyllerylle (Slettet)

middelværdi = gennemsnittet

(så vidt jeg ved)

Svar #2
02. maj 2004 af Maria17 (Slettet)

ok.. tak..

men hvordan skal man så beregne afvigelsen fra gennemsnittet? Skal man beregne afvigelsen for alle resultaterne af resistansen? Eller hvordan?


Brugbart svar (0)

Svar #3
02. maj 2004 af erdos (Slettet)

Lad R være resistansen og g gennemsnittet.

|g-R|/g * 100%

Svar #4
02. maj 2004 af Maria17 (Slettet)

ja, men hvilken resistans skal jeg bruge? Der er jo 10 forskellige (dem som jeg har udregnet gennemsnittet vha.) Skal jeg udregne afvigelsen for alle 10 resistans-resultater?

Mvh. Maria

Svar #5
02. maj 2004 af Maria17 (Slettet)

er der ikke nogen der kan hjælpe mig?

Brugbart svar (0)

Svar #6
02. maj 2004 af erdos (Slettet)

Jeg forstår opgaveformuleringen sådan, at du skal gøre det for samtlige resistans-resultater.

Kunne dog aldrig finde på selv at lave det sådan, men du skal vel opfylde lærerens krav (-;.

Jeg ville lave en grafisk afbildning, hvor R er stigningstal, grundtal eller lignende, som fitningsresultatet giver. På den måde bruges alle målinger. Men lad være - kan ikke vejlede yderligere, da jeg ikke kender dit forsøg!

Svar #7
02. maj 2004 af Maria17 (Slettet)

Hvis jeg har disse resultater for resistansen:

2,4
2,2
2,5
2,4
2,3

(gennemsnit: 2,36)

hvordan skal man så beregne afvigelsen fra gennemsnittet?

Skal man gøre det sådan her:

(2,5-2,2)/2,36*100%=12,7%
(altså ved at trække den mindste resistans fra den største resistans)

eller:

(2,5-2,36)/2,36*100%=5,9%
(altså ved at trække gennemsnittet fra den resistans som afviger mest fra gennemsnittet)

Håber der er nogen der kan besvare mit spørgsmål.

Brugbart svar (0)

Svar #8
02. maj 2004 af erdos (Slettet)

(2,5-2,36)/2,36*100%=5,9%
(altså ved at trække gennemsnittet fra den resistans som afviger mest fra gennemsnittet)

Jeg forstår det, som om du skal gøre sådan for alle målingerne.

Svar #9
02. maj 2004 af Maria17 (Slettet)

ok.. mange tak... det lyder bare mærkeligt at man skal gøre det ved alle...

Brugbart svar (0)

Svar #10
02. maj 2004 af erdos (Slettet)

Det gør det... Måske har du en mærkelig lærer?

Brugbart svar (0)

Svar #11
02. maj 2004 af Fog (Slettet)

Jeg sq ikke huske formlerne, de står under statistik i din formelsamling, men jeg antager du har en lommeregner: tast dine målinger ind i en liste og benyt 1-Var Stat, der er noget med [sigma]x... det burde være standardafvigelsen fra middelværdien.

Svar #12
02. maj 2004 af Maria17 (Slettet)

hehe.. nej, han er faktisk en helt vildt fed lærer...! Tror bare han har formuleret opgaven forkert...

Skriv et svar til: joules lov

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.