Fysik

formlen for brydningsforhold?

02. maj 2004 af Jolly (Slettet)
Hey, er der nogen der ved hvad formlen for brydningshold er?

det er noget med N =....

kan virkelig ikke finde det nogle steder :'( Håber I kan hjælpe..




Svar #1
02. maj 2004 af Jolly (Slettet)

oki.. jeg har fundet det :D

men er stødt på to formler:

sin(i)/sin(b) = n

n=sin(a+V/2):sin(V/2)

men hvorfor er der to formler for brydningsforhold? og hvad for en af dem er bedst at bruge?


Brugbart svar (0)

Svar #2
02. maj 2004 af KemiKasper (Slettet)

eller bare:

n1*sin(i) = n2*sin(b)

hvor n1 er brydningsindexet for stof 1 og n2 er brydningsindexet for n2.

Brugbart svar (0)

Svar #3
02. maj 2004 af erdos (Slettet)

Der er ingen, der er bedre end andre... Hvilken en du bruger afhænger naturligvis af de oplysninger du får.

Svar #4
02. maj 2004 af Jolly (Slettet)

Mange tak!:)

Men jeg har lige et spørgsmål til 2 formel.

Hvad står V for?


Brugbart svar (0)

Svar #5
03. maj 2004 af erdos (Slettet)

Hastighed... Skriv det dog med lille v.

Skriv et svar til: formlen for brydningsforhold?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.