Fysik
Eksamen imorgen: Vands varmefylde!
26. juni 2007 af
Rita89 (Slettet)
Hej. Jeg skal til eksamen imorgen i energi. Et af mine forsøg er vands varmefylde.. Vi har lavet forsøget med ethanol, og jeg har skiftet ethanols varmefylde med vands varmefylde.. MEN, nu er jeg kommet i tvivl..
Formelen for varmefylde er således E = m* c * delta T <-->
E = 0,3kg * 4186kg * 45
E = 56511J eller E = 56,511KJ
det er hvad jeg har regnet ud, men jeg har jo egentlig bare regnet ud hvor meget energi der skal til for at varme de 300g (elle 0,3 liter) vand op. Hvordan regner jeg VARMEFYLDEN ud?
Skal op i morgen tidlig, så vil meget gerne have hjælp hurtigt! :)
Formelen for varmefylde er således E = m* c * delta T <-->
E = 0,3kg * 4186kg * 45
E = 56511J eller E = 56,511KJ
det er hvad jeg har regnet ud, men jeg har jo egentlig bare regnet ud hvor meget energi der skal til for at varme de 300g (elle 0,3 liter) vand op. Hvordan regner jeg VARMEFYLDEN ud?
Skal op i morgen tidlig, så vil meget gerne have hjælp hurtigt! :)
Svar #1
26. juni 2007 af Esbenps
Det hjælper altid at tænke i enheder. Enheden for varmefylde er
[C] = J/K
Det vil sige, energi pr. temperatur.
Du skal med andre ord tage en mængde energi og dividere den med temperaturændringen, som mængden af energi forårsager.
[C] = J/K
Det vil sige, energi pr. temperatur.
Du skal med andre ord tage en mængde energi og dividere den med temperaturændringen, som mængden af energi forårsager.
Svar #2
26. juni 2007 af mathon
...E = m* c * delta _T viser,
at #0 tænker på den specifikke varmekapacitet = varmefylden
c = E/(m*delta _T), hvis enhed er [J/(kg*C)]
Svar #3
26. juni 2007 af Rita89 (Slettet)
Okay, mange tak. Jeg har lavet forsøget med vands varmefylde.. Men hvad er K? J er vel joule?
Vi skulle have en dyppekoger i et glas vand og måle energien efter 60 sekender (4 gange) her er vores udregninger for de første 60 sekunder =
Delta T C (grader celsius) = Tslut - Tstart = 38,1 C - 26,7 C = 11,4 C.
E= P * t = 333W * 60s = 19800J
C = E/c (m vand) OVER 19800J/0,3k * 11,4 C
= 5789J/ (kg * c)
Hvordan skal dette forklares? Jeg er blevet en smule forvirret.. Håber I kan hjælpe!
Vi skulle have en dyppekoger i et glas vand og måle energien efter 60 sekender (4 gange) her er vores udregninger for de første 60 sekunder =
Delta T C (grader celsius) = Tslut - Tstart = 38,1 C - 26,7 C = 11,4 C.
E= P * t = 333W * 60s = 19800J
C = E/c (m vand) OVER 19800J/0,3k * 11,4 C
= 5789J/ (kg * c)
Hvordan skal dette forklares? Jeg er blevet en smule forvirret.. Håber I kan hjælpe!
Skriv et svar til: Eksamen imorgen: Vands varmefylde!
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
