Matematik

reducer n

29. juni 2007 af DeciMat (Slettet)
Hvordan finder man n i

(1-(1-(1/1000)^n)

Svar #1
29. juni 2007 af DeciMat (Slettet)

måske en parantes mere for at undgå misforståelser
(1-((1-(1/1000)^n))

Brugbart svar (0)

Svar #2
29. juni 2007 af stræber-pigen (Slettet)

hvad er det lig med?

Svar #3
29. juni 2007 af DeciMat (Slettet)

=10000
eller bare X

Brugbart svar (0)

Svar #4
29. juni 2007 af stræber-pigen (Slettet)

Den er meget nem. Du skal bare multiplicere det ind og finde n.

Brugbart svar (0)

Svar #5
29. juni 2007 af stræber-pigen (Slettet)

Det minder om en bestem grænseværdi n->oo :)
Kender du tallet e?

Svar #6
29. juni 2007 af DeciMat (Slettet)

hehe ja
må jeg se, helst den nemme måde i stedet for
log(x)
ln(1)
osv..

Svar #7
29. juni 2007 af DeciMat (Slettet)

ja jeg kender e
2,71 resten kan jeg ikke huske

Brugbart svar (0)

Svar #8
29. juni 2007 af stræber-pigen (Slettet)

2,718281828... Prøv at løse den selv.. det kan du sagtens!

Brugbart svar (0)

Svar #9
29. juni 2007 af Erik Morsing (Slettet)

det er tallet e

Brugbart svar (0)

Svar #10
29. juni 2007 af Erik Morsing (Slettet)

nej vent nu lige lidt (1/1000)^n går mod 0, når n går mod uendelig, så udtrykket er 0, men du kan ikke spørge hvordan man finder n, der er jo ingen ligning.

Brugbart svar (0)

Svar #11
29. juni 2007 af Erik Morsing (Slettet)

hvis du sætter udtrykket lig y så får du
y = -1/3*log (n)

Brugbart svar (0)

Svar #12
29. juni 2007 af Erik Morsing (Slettet)

log (y) skulle der have stået, nu bliver jeg vist sjusket

Svar #13
29. juni 2007 af DeciMat (Slettet)

take it easy

det er (1-(0,9999)^n)
så skriver vi
(1-(0,0001)^n) hvor n=10000

det behøves ikke en lighedstegn, alle værdier er oplyst.

Er der så en der kan hjælpe?

Brugbart svar (0)

Svar #14
29. juni 2007 af Erik Morsing (Slettet)

For en ordens skyld nu vi taler om tallet e, så er det:
(1+1/n)^n for n gående mod uendelig, der også kan skrives som Taylorrækken:
1+x+x^2/2!+x^3/3!+...+(x^(n-1))/(n-1)!+..., x mellem minus uendelig og uendelig.

Blot fordi vi nu var inde på dette vel nok vigtigste tal i matematikken og fysikken.

Det andet kan jeg ikke forstå (#13)

Brugbart svar (0)

Svar #15
29. juni 2007 af Benjamin. (Slettet)

#14 Hvad du beskriver der (1+x+x^2/2!+x^3/3!+...) er Taylorrækken for eksponentialfunktionen e^x; e er denne række for x = 1.

Denne tråd er i mit syn generelt usammenhængende og derfor svær komme med svar til. Julia har muligvis givet det bedste bud på, hvad der spørges til, altså (1+1/n)^n for n gående mod uendelig (som også bliver nævnt i #14.

#0 Jeg foreslår, at du uddyber dit spørgsmål og gør det mere forståeligt.

Brugbart svar (0)

Svar #16
30. juni 2007 af Madsst (Slettet)

#1
Som du har skrevet paranteserne går et-tallerne ud. Så du har tilbage (1/1000)^n. Som de andre også skriver er det dernæst klart at man ikke kan finde n, da det ikke er en ligning.

Svar #17
01. juli 2007 af DeciMat (Slettet)

(1-((1-(1/10000))^n))=0.62138954 hvor n=10000

Det jeg leder efter er;
Hvordan kan jeg så finde 10000 på den anden side af =

x*ln(0.0001)=10000

eller noget i den retning. Det må da være muligt at finde/satte n på den højre side.

Skriv et svar til: reducer n

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.