Matematik

Matematik

05. maj 2004 af Blaabjerg (Slettet)
Kan det passe at 7/(x+2)^2 er den afledede funktion af 2x+3/x+2

- og i så fald hvordan finder man så nulpunkter!?!


Brugbart svar (0)

Svar #1
05. maj 2004 af michael.padowan.dk (Slettet)

f(x)=(2x+3)/(x+2) (parenteser vigtige!)
f'(x)=1/(x+2)^2

Nulpunkter findes ved at løse

f(x)=0

<=>

x=-1,5

Svar #2
05. maj 2004 af Blaabjerg (Slettet)

Er det ikke kun den øverste del af brøken der skal være 0? Sådan skulle vi i hvert flad gøre i de andre opgaver..

Brugbart svar (0)

Svar #3
05. maj 2004 af Mads^^ (Slettet)

jo det er... 2x+3=0 <=> 2x=-3 <=>
x=-1,5

Svar #4
05. maj 2004 af Blaabjerg (Slettet)

Ja men er det ikke den øverste del af den differentierede del man skal tage f'(x) = 0 af?

Brugbart svar (0)

Svar #5
05. maj 2004 af Fog (Slettet)

nej, hvis du leder efter nulpunkter skal du gøre som Mads^^ skriver... hvis du derimod vil finde ekstrema skal du differentiere og sætte lig 0.
Hvis du differentierer skal du differentiere hele funktionen og ikke kun tælleren, der er formler derfor i formelsamlingen. Jeg plejer at omskrive f/g til f*(1/g) da man da kan benytte formlen
(f/g)' = f*(1/g)'+f'*(1/g)

håber der hjalp.

Skriv et svar til: Matematik

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.