Fysik
Opgave om luftmodstand
09. juli 2007 af
Søren_B (Slettet)
I opgave 4, c:
http://us.uvm.dk/gymnasie/almen/eksamen/opgaver/sommer06/2006-7-1.pdf
Legemet er påvirket af en tyngdekraft og en luftmodstand, som begge er rettet mod bevægelsen. Der gælder altså:
F_res = F_tyngde + F_luft
Jeg finder hældningen af kurven, a, som er den resulterende acceleration, og finder luftmodstanden derfra. Er dette korrekt? Og hvis ja, hvordan finder jeg så hældningen?
http://us.uvm.dk/gymnasie/almen/eksamen/opgaver/sommer06/2006-7-1.pdf
Legemet er påvirket af en tyngdekraft og en luftmodstand, som begge er rettet mod bevægelsen. Der gælder altså:
F_res = F_tyngde + F_luft
Jeg finder hældningen af kurven, a, som er den resulterende acceleration, og finder luftmodstanden derfra. Er dette korrekt? Og hvis ja, hvordan finder jeg så hældningen?
Svar #1
09. juli 2007 af iB (Slettet)
Du er på rigtige spor, ja.
Lig mærke til, at der står "i starten af bevægelsen"! Fra t=0 til t=0,1 er grafen liniær. Dermed er det bare at vælge to punkter, og så kan du finde hældningen
Lig mærke til, at der står "i starten af bevægelsen"! Fra t=0 til t=0,1 er grafen liniær. Dermed er det bare at vælge to punkter, og så kan du finde hældningen
Svar #2
09. juli 2007 af Søren_B (Slettet)
Mange tak for din hjælp. Jeg havde ikke set, at der stod "i starten af bevægelsen".
Skriv et svar til: Opgave om luftmodstand
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
