Matematik

Er det rigtigt?

09. juli 2007 af Billal001 (Slettet)
Hej,

jeg har hørt af en masse at hvis man bare kan pythagoras i folkeskolen udenad så burde man kunne sikre sig en god karakter`?

"Er det rigtigt?"

Brugbart svar (0)

Svar #1
09. juli 2007 af Mussy06 (Slettet)

Det er altid godt at kunne.
Men jeg vil ikke sige, at man er sikret en god karakter.

Svar #2
09. juli 2007 af Billal001 (Slettet)

Okay ;)

Nogle der har brugt pythagoras til eksamen?

Svar #3
09. juli 2007 af Billal001 (Slettet)

Nogle herinde der muligvis vil lære mig det? Altså Pythagoras læresætning. Det ville være virkelig sødt af jer!

Brugbart svar (0)

Svar #4
09. juli 2007 af Mussy06 (Slettet)

Jo jeg brugte den til min mundtlige matematik (terminsprøve)
Hvor min censor krævede at jeg skulle beregne længden c, så der brugte jeg da selvfølgelig Pythagoras, well jeg fik 11 fordi det hele gik perfekt, jeg havde gennemgået de fleste emner, og det foregik på høj niveau, så jeg vil ikke sige at Pythagoras ordner det hele! Det ikke alle der spørger om den, og den er sikkert heller ik med i alle opgaver.

Pythagoras læresætning = a2+b2=c2
altså læses a i anden plus b i anden = c i anden.
Jeg kan ikke finde ud af at lave et lille to tal :S

Svar #5
09. juli 2007 af Billal001 (Slettet)

Så lad os tage et eksempel:

Altså hvis katete a er 3 og katete b er 5 så er hypotenusen= 34?

Brugbart svar (0)

Svar #6
09. juli 2007 af Mussy06 (Slettet)

nej, for 34 er jo c i anden.

Derfor skal du finde kvadratroden af 34, også har du c.


Ex.
a = 3
b = 4

(a i anden) 3*3= 9
(b i anden) 4*4= 16
(udregning af c i anden)16+9 = 25
c i anden = 25.
også finder du kvadratroden af 25.
det er 5
Så c = 5 (:

Svar #7
09. juli 2007 af Billal001 (Slettet)

Nååååååh tusind tak :D

Svar #8
09. juli 2007 af Billal001 (Slettet)

Så det på plads :)

Brugbart svar (0)

Svar #9
09. juli 2007 af Mussy06 (Slettet)

Godt ;)

Brugbart svar (0)

Svar #10
09. juli 2007 af DeciMat (Slettet)

Pythagoras læresætning:

Det er ok med a^2+b^2=c^2 men det hedder altså:

I en retvinklet trekant er hypotenusens kvadrat lige med summen af kateternes kvadrater.

Så ved lærer og censor hvad du taler om og det gør indtryk.

Skriv et svar til: Er det rigtigt?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.