Matematik

matematik skriftlig eksamen

06. maj 2004 af molly (Slettet)
hej folkens..

Nu er det jo sådan at jeg snart skal op i matematik skriftlig eksamen. Da jeg nu skal afslutte matematik, skal jeg nu helst ikke dumpe.. så er der nogle af jer der kan give mig nogle gode råd til at blive god.. jeg laver nemlig altid nogle dumme fejl..

Så vil jeg spørg, hvad man SKAL kunne udenaf i matematik.. altså i det hele taget, nævn bare de ting man simpelthen skal kunne...

Jeg vil være jer meget taknemmelig med lidt hjælp..

Tak på forhånd..


Brugbart svar (2)

Svar #1
06. maj 2004 af Mads^^ (Slettet)

gå ind på www.uvm.dk og regn nogle gamle prøver igennem!

Brugbart svar (1)

Svar #2
06. maj 2004 af Lurch (Slettet)

som #1 siger, så øv dig på gamle sæt.
Det jeg skulle bruge af færdighedder i prøven uden hjælpemidler var:
ssimpel isolering og reducering, 2 ligninger med to ubekendte, simple logaritme egenskaber, kuglens ligning, tangent plan, stokastisk variabel, andengradsligning, trekanter, banekurver, grænseværdi, differentialregning, og integralregning

Alt dette er selvfølgelig på et simpelt plan, så det kan laves på papir uden lommeregner

Brugbart svar (1)

Svar #3
06. maj 2004 af Brian (Slettet)

Du hjælper dig selv til at undgå "dumme fejl" ved at være iskold i røven på eksamensdagen!

God forberedelse nr. 1: regn mange sæt. Det er træning, og du vil måske "se mønsteret" i hvad det kan betale sig at lære udenad. Men ellers: kontroller med dig selv, at du forstår så meget som muligt af det du regner, forståelse er det sikrere end udenadslære.

God forberedelse nr 2: sørg for ro omkring dig selv dagen eller dagene før. Sørg for god søvn natten før, spis god morgenmad inden prøven, uden at voldæde. Tag lidt yndlings-slik (ikke for meget) og lidt at drikke med.

Vær strategisk ved prøven: tag dig tiden til at læse HELE sættet inden du går i gang. Læg en plan. Du kender garanteret dine stærke og mindre stærke sider. Læg dit ur på bordet, eller sørg for udsigt til et ur på stedet. Bestem STRAKS hvor meget tid du vil bruge på hver enkelt opgave. Bestem dig for en rækkefølge af opgaverne. Vil du have det bedst med at regne dem du er sikker på først, så du med den fred i sindet, som de sikre points giver, kan bakse med de svære opgaver - eller vil du satse på de svære først, mens du er frisk og gemme dem du er sikker på til sidst? Eller vil du mikse sikre og svære opgaver? Det afhænger meget af dig selv, hvad der er bedst!

Don't panic! Hvis der opstår uforudsete vanskeligheder, så bevar roen, prøv forskellige løsninger, vær åben for alternative indfald. Hvis det ikke giver sig i løbet af 5 - 10 minutter, så gå videre til noget anden, der giver flere points. Beskriv evt. kort HVAD du havde tænkt dig og HVORFOR du mener, det går galt. Det kan give lidt.

Stay organized! Undgå at springe hid og did mellem opgaverne. Bed om meget papir, og hav 1 sæt papirer til hver opgave. Hvis du midt i en opgave pludselig kommer i tanker om hvad du skulle have gjort i en anden, så skriv et stik-ord i den anden, men regn det færdigt som du er i gang med.

Ellers lav selv om i denne plan - det er jo bare ideer - efter dine egne tilbøjeligheder. Og hav held og lykke!

Svar #4
06. maj 2004 af molly (Slettet)

mange mange tak...

Glad for jeres råd.. ville ihvertfald start allerførst med og regn nogle eksmanens opgaver...

Jeg er bare ret nervøs.. især til mundtlig matematik:=(

Men tak for hjælpen...

Brugbart svar (1)

Svar #5
16. maj 2004 af zIOn (Slettet)

Noget andet du kan gøre er at finde eksempler i din bog som du efter moden overvejelse ud fra de gamle sæt mener vil gå igen i de nye opgaver og indsæt post-its eller lignende ind i bogen så du altid ved hvor de er.

Skriv et svar til: matematik skriftlig eksamen

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.