Matematik
Uden hjælpemidler (matematik)
07. maj 2004 af
lion4 (Slettet)
hey..
Jeg er nu også en af dem, som har svært ved og regne nogle opgaver uden hjælpemidler..
Jeg har f.eks et par eksempler her, som jeg gerne vil have jeres hjælp i:
1. Bestem monotoniforhol for f:
2x^2+x-1=0
Jeg kan kun find ud af og lave denne her opgave med lommeregner..:0(
2. Skriv nedstående udtryk på formen b.a^2
y=x^2-4x+5
Jeg er nu også en af dem, som har svært ved og regne nogle opgaver uden hjælpemidler..
Jeg har f.eks et par eksempler her, som jeg gerne vil have jeres hjælp i:
1. Bestem monotoniforhol for f:
2x^2+x-1=0
Jeg kan kun find ud af og lave denne her opgave med lommeregner..:0(
2. Skriv nedstående udtryk på formen b.a^2
y=x^2-4x+5
Svar #2
07. maj 2004 af starF (Slettet)
y=2x^2+x-1
y'=4x+1
Når y'Når y'>0 er y voksende
y'=0
4x+1=0
x=-1/4
y'(-1)=-3
y'(1)=5
Dvs.
y er aftagende i ]uendelig;-1/4]
y er voksende i [-1/4;uendelig[
2.
Hvad mener du?
y'=4x+1
Når y'Når y'>0 er y voksende
y'=0
4x+1=0
x=-1/4
y'(-1)=-3
y'(1)=5
Dvs.
y er aftagende i ]uendelig;-1/4]
y er voksende i [-1/4;uendelig[
2.
Hvad mener du?
Skriv et svar til: Uden hjælpemidler (matematik)
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
