Matematik
¨matematik¨
08. maj 2004 af
zaca (Slettet)
okay.. har lige et pr. opgaver som gør mig en smule forvirrende:
1. her skulle y isoleres: x-3y=-3.. kan nogen fortælle mig hvordan den blev til
y= 1/3x+1??? jeg er så dårlig til og isolere.. hjælp mig please, og giv mig gerne andre eksempler med..
2. Hvis man skal regne toppunktet til parablen: Skal man simpelthen bare find d: b^2-4ac og dermed sætte det ind i toppunkt formlen: ( -b/2a, -d/4a) ??
Mange tak på forhånd.
1. her skulle y isoleres: x-3y=-3.. kan nogen fortælle mig hvordan den blev til
y= 1/3x+1??? jeg er så dårlig til og isolere.. hjælp mig please, og giv mig gerne andre eksempler med..
2. Hvis man skal regne toppunktet til parablen: Skal man simpelthen bare find d: b^2-4ac og dermed sætte det ind i toppunkt formlen: ( -b/2a, -d/4a) ??
Mange tak på forhånd.
Svar #1
08. maj 2004 af erdos (Slettet)
1.
x-3y = -3 <=> 3y = x+3 <=> y = 1/3x+1
Det første skridt er at trække x fra på begge sider og gange med -1 i alle led for at fjerne det negative fortegn. Næste skridt er at dividere med 3 i alle led for at isolere y endeligt.
2. Hvis du har forskriften for funktionen, så skal du bare gøre som du siger. Så kender du jo a,b,c og d kan regnes hurtigt ud.
x-3y = -3 <=> 3y = x+3 <=> y = 1/3x+1
Det første skridt er at trække x fra på begge sider og gange med -1 i alle led for at fjerne det negative fortegn. Næste skridt er at dividere med 3 i alle led for at isolere y endeligt.
2. Hvis du har forskriften for funktionen, så skal du bare gøre som du siger. Så kender du jo a,b,c og d kan regnes hurtigt ud.
Skriv et svar til: ¨matematik¨
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
