Matematik
HASTER: Potensudvikling og Eksponentiel udvikling.
08. august 2007 af
ida.ey (Slettet)
Hey:)
Har lige et spørgsmål. Har tjek på forskellen på formlerne for potensudviklinger og de eksponentielle, men hvordan ses den grafiske forskel på en eksponentiel udvikling og en potensudvikling i et koordinatsystem, når jeg ikke har forskrifterne? Vokser de grafisk forskelligt som man kan se? eller er det nødvendigt at beregne ud fra værdierne? men hvad hvis ikke man kan aflæse dem?
Kan jeg aflæse værdien af a grafisk i potensfunktioner eller en eksponentiel udvikling?
Håber I kan hjælpe:)
På forhånd tak
Har lige et spørgsmål. Har tjek på forskellen på formlerne for potensudviklinger og de eksponentielle, men hvordan ses den grafiske forskel på en eksponentiel udvikling og en potensudvikling i et koordinatsystem, når jeg ikke har forskrifterne? Vokser de grafisk forskelligt som man kan se? eller er det nødvendigt at beregne ud fra værdierne? men hvad hvis ikke man kan aflæse dem?
Kan jeg aflæse værdien af a grafisk i potensfunktioner eller en eksponentiel udvikling?
Håber I kan hjælpe:)
På forhånd tak
Svar #1
08. august 2007 af Riemann
En eksponentialfunktions (f(x)=a^x) værdi fordobles eller halveres hver gang du forstørres x med "fordbobliingskonstaten".
En potensfunktion, f(x)=b*x^a forstørres med en fast faktor k^a når du ganger ganger en faktor k på x.
Dette kan man evt bruge til at identificere dem (selvom det nok ikke altid er helt let!).
En potensfunktion, f(x)=b*x^a forstørres med en fast faktor k^a når du ganger ganger en faktor k på x.
Dette kan man evt bruge til at identificere dem (selvom det nok ikke altid er helt let!).
Svar #2
08. august 2007 af ibibib (Slettet)
En potensfunktion er kun defineret når x>0, mens en eksponentiel funktion er defineret for alle x.
Du kan beregne a=f(1)/f(0) når det er en eksponentiel funktion.
Du kan beregne a=f(1)/f(0) når det er en eksponentiel funktion.
Skriv et svar til: HASTER: Potensudvikling og Eksponentiel udvikling.
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
