Matematik

MATEMATIK AFLVERING!

20. august 2007 af andersdeluxe (Slettet)
Opgave 280, Mat. AB1
I en retvinklet trekant er den ene katete 2m længere, end den anden katete, mens hypotenusen er 10m lang. Bestem kateternes længder.


- Jeg ved at man skal bruge phytagoras' sætninger , men kan ikke helt komme igang?? Nogle der kan hjælpe mig :O ???

Brugbart svar (0)

Svar #1
20. august 2007 af kleif

a² + b² = c²

Så må det gælde:

I en retvinklet trekant er den ene katete 2m længere, end den anden katete:
a = b+2
c=10

Kan du så selv komme videre herfra?

Svar #2
20. august 2007 af andersdeluxe (Slettet)

tak, men ved stadig ikk helt hva jeg skal. Udover at jeg skal bruge phytagoras, kan slet ikk komme igang i den her opgave.

Matematik er ikk lige mit stærke fag hehehh, og slet ikk alt det med phytagoras , trekanter etc.


a² + b² = c² ----> ??

Brugbart svar (0)

Svar #3
20. august 2007 af kleif

Altså med de oplysninger du har, ender du op med 1 ligning med 1 ubekendt:

a² + b² = c²

da:
a = b+2
c=10

(b+2)² + b² = 10²

Så skal du blot isolér b. Så har du længden af den ene katete, nemlig b. Og så burde det ikke være nogle problem at finde længden af den anden katete (a), da du ved at: a = b+2

Brugbart svar (0)

Svar #4
20. august 2007 af -Zeta- (Slettet)

(b+2)² + b² = 10²

b² + 4 + 4b + b² = 100

2b² + 4 + 4b = 100

2b² + 4b - 96 = 0

Løs som en andengradsligning. Løsningerne er -8 og 6.

Brugbart svar (0)

Svar #5
20. august 2007 af -Zeta- (Slettet)

#3.
Sorry!

Brugbart svar (0)

Svar #6
20. august 2007 af kleif

#5
jaja, så blev den da skåret endnu mere ud i pap :)

Brugbart svar (0)

Svar #7
20. august 2007 af Zalam (Slettet)




Bare skriv;

10^2 = b^2 + (b+2)^2
så beregn med din graf regner, eller mathcad.

Skriv et svar til: MATEMATIK AFLVERING!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.