Kemi
Gasser Termodynamik
20. august 2007 af
Heman (Slettet)
To tomme flasker A og B, som begge rummer i 1,00 l får sat låg på e dag hvor lfutens temperatur er 27 grader celcius og trykket er 1 bar.
Luften, som består af 78 volumen % N2, 21 volumen procent O2 og 1,0 volumen % Ar, regnes som en ideal gas.
Beregn følgende størrelser:
A) antal mol luft der lukkes inde i hver flaske samt molbrøkerne af henholdsvis N2, O2 og AR.
B) Partialtrykket af henholdsvis N2, O2 og AR.
C) massebrøkerne af henholdvis N2, O2 og AR
Hvordan griber jeg dem an?
Luften, som består af 78 volumen % N2, 21 volumen procent O2 og 1,0 volumen % Ar, regnes som en ideal gas.
Beregn følgende størrelser:
A) antal mol luft der lukkes inde i hver flaske samt molbrøkerne af henholdsvis N2, O2 og AR.
B) Partialtrykket af henholdsvis N2, O2 og AR.
C) massebrøkerne af henholdvis N2, O2 og AR
Hvordan griber jeg dem an?
Svar #2
21. august 2007 af mathon
tilføjelse:
Beregning af atm. lufts gennemsnitlige molekylmasse:
V = N*k*T/p = (k*T/p)N = k*N, hvor k er konstant
V_1/V = k*N_1/(k*N) = N_1/N
rumfangsforholdet er lig med antalsforholdet,
hvoraf
N_nitrogen/N = 78/100
N_oxygen/N = 21/100
N_argon/N = 1/100
ud af 100 tilfældigt udvalgte molekyler i atmosfærisk luft må de
78 forventes at være N_2 med massen 78*(2*14)u = 2184u
21 forventes at være O_2 med massen 21*(2*16)u = 672u
1 forventes at være Ar med massen 1*40u = 40u
100 molekylers totalmasse forventes at være (2184+672+40)u = 2896u
1 molekyles masse forventes at være 2896u/100 = 28,96u = ca. 29u
Skriv et svar til: Gasser Termodynamik
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
