Matematik

bestem rødder i polynomier af anden grad..

21. august 2007 af Alcone (Slettet)
Vil gerne have lidt hjælp til denne her opgave, hvis der er nogen derude som gerne vil hjælpe.

Bestem rødderne i hvert af følgende polynomier af anden grad, og skriv polynomiet som et produkt af førstegradsfaktorer:

a) P(x) = x^2-4
b) Q(x) = x^2-5x
c) D(x) = 2x^2+2x-4

På forhånd tusind tak

Brugbart svar (0)

Svar #1
21. august 2007 af ibibib (Slettet)

a) Du skal løse andengradsligningen x^2-4=0. Den har løsningerne x=+/-2.
Du benytter formlen f(x)=a(x-x1)(x-x2), hvor x1 og x2 er rødderne.
Svaret er P(x)=(x-2)(x+2).

Brugbart svar (0)

Svar #2
21. august 2007 af mathon


x^2-5x = x(x-5) med rødderne x=0 og x=5

2x^2+2x-4 = 2(x^2+x-2), hvor

x^2+x-2 har rødderne x=1 og x-2 (almindelig 2.gradsligning x^2+x-2=0)

2x^2+2x-4 = 2(x^2+x-2) = 2(x-1)(x+2)

Skriv et svar til: bestem rødder i polynomier af anden grad..

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.