Matematik

den afledede funktion

09. maj 2004 af Bella (Slettet)
Hvis f(x)=3x^2+7x+8 får jeg f'(x)=7+14=21
Men jeg kan se det ikke er rigtigt.

Jeg har sagt f(x)=3x^2+(7x+8), el. f(x)=h(x)+g(x).
f'(x) burde da blive h'(x)+g'(x). h'(x)=3(a) og g'(x)=2*7= 21 ... Men det er ikke rigtigt... hvor ligger min fejl(der mangler vel et x)?

~Bella

Brugbart svar (0)

Svar #1
09. maj 2004 af Mads^^ (Slettet)

hold da op... ehmm... du skal have styr på dine diffentationsregler...

det bliver f'(x)=6x+7. læs i bogen, kan ikke forklare dig det...

Brugbart svar (0)

Svar #2
09. maj 2004 af KemiKasper (Slettet)

Hvis du vil se det på den måde så opfat det som TRE funktioner;

f(x) = g(x)+h(x)+i(x)

=> f'(x) = 6x + 7 + 8

Brugbart svar (0)

Svar #3
09. maj 2004 af KemiKasper (Slettet)

flot kasper, der skulle selvfølgelig ha stået:

'(x) = 6x + 7 + 0 = 6x + 7

Svar #4
09. maj 2004 af Bella (Slettet)

i min bog står der:

h(x)=x^2+4x-3=x^2+(4x-3).


hvorfor så ikke
f(x)=3x^2+7x+8=f(x)=3x^2+(7x+8)?

Brugbart svar (0)

Svar #5
09. maj 2004 af KemiKasper (Slettet)

det er også rigtigt men differentialkvotienten af funktionen:

f(x)=3x^2+(7x+8)

er stadig

6x+7 !!!

Svar #6
09. maj 2004 af Bella (Slettet)

okay - jeg har lige byttet om på nogle ting.. 6x fordi 2*3x, og 7 fordi 7 er a... finno

dvs. når f(x)=0.5x^4-6x+9=0.5x^4-(6x+9) er f'(x)=4x^3-6 ... ik?

Brugbart svar (0)

Svar #7
09. maj 2004 af Mads^^ (Slettet)

nej - det er 4*0.5x^3-6=2x^3-6

Skriv et svar til: den afledede funktion

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.