Kemi

Den aktuelle koncentration af Fe2+ i en opløsning...?!

24. august 2007 af sedefimsinn (Slettet)
Har lidt vanskeligheder med en opgave i kemi.

0,224 g Jern(II)sulfat heptahydrat (M = 278,05 g/mol) opløses i demiraliseret vand.
og dernæst fortyndes til 100 ml.

Hvad er den aktuelle koncentration af Fe2+ i den fortyndede opløsning.

dette skal så angives med mol/L og g/L

Formlen for Jern(II)sulfat heptahydrat er vist
FeSO4 7H2O

Hvordan gør jeg?

Brugbart svar (0)

Svar #1
24. august 2007 af mathon


1) du beregner n(FeSO4 7H2O)

2) koncentrationen c=n/V, hvor n er beregnet ovenfor og V = 100 mL

3) 0,224 g i 100 mL omregnes til g/L

Svar #2
24. august 2007 af sedefimsinn (Slettet)

Mange tak for hjælpen

Men jeg må da indrømme, at jeg troede der skulle mere til...

For har jeg ikke beregnet koncentrationen af det Hele...?

Jeg skulle jo kun finde for Fe2+ ??

Brugbart svar (0)

Svar #3
25. august 2007 af mathon


det bleggrønne FeSO4*7H2O er letopløseligt

Fe(II)SO4*7H2O(s) --> Fe(II)SO4*7H2O(aq) --> Fe^(2+)(aq) + SO4^(2-)(aq) (+7H2O)

[Fe(II)SO4*7H2O(s)]_formel = [Fe^(2+)(aq)]_aktuel

Svar #4
25. august 2007 af sedefimsinn (Slettet)

Mange tak for et detaljeret svar! :)

Brugbart svar (0)

Svar #5
22. september 2020 af MVDP

Hej mathon,

Nu ved jeg godt det er længe siden du skrev det her, men jeg kunne lige tænke mig at få din seneste besked forklaret....hvad er det helt præcist du gør der?:)

Tak på forhånd:D


Brugbart svar (0)

Svar #6
22. september 2020 af MVDP

Altså hvordan går du fra at have stofmængdekoncentrationen af Jernsulfat heptahydrat, til at have den aktuelle koncentration af Fe^2+ ??


Brugbart svar (0)

Svar #7
23. september 2020 af mathon

                   I 1 mol \small Fe(II)SO_4\cdot 7H_2O forefindes 1 mol \small Fe^{2+}
dvs
                   antal mol opløst \small Fe(II)SO_4\cdot 7H_2O = antal mol \small Fe^{2+} 
hvorfor når alt er opløst:
                    
                   \small c\left ( Fe(II)SO_4\cdot 7H_2O \right )=\left [ Fe^{2+} \right ]
                   


Brugbart svar (0)

Svar #8
24. september 2020 af MVDP

Tusind tak for hurtigt og klart svar! Du er sgu en skat:))


Skriv et svar til: Den aktuelle koncentration af Fe2+ i en opløsning...?!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.