Fysik
beregn trykforskel.
24. august 2007 af
trudifrudi (Slettet)
Bag okerdæmningen i Harzen opstemmes vandet i fladen Oker så vanddybden h lige før dæmningen er 80m
I foden af dæmningen er indbygget turbiner der driver generatorer til elektricitetsproduktion.
a) beregn trykforskellen mellem overflade og bund i vandet lige før dæmningen
b) Hvor stort er det maksimale arbejde vandet kan aflevere til turbinerne når 1m^3 vand løber gennem dem..
I foden af dæmningen er indbygget turbiner der driver generatorer til elektricitetsproduktion.
a) beregn trykforskellen mellem overflade og bund i vandet lige før dæmningen
b) Hvor stort er det maksimale arbejde vandet kan aflevere til turbinerne når 1m^3 vand løber gennem dem..
Svar #1
24. august 2007 af Riemann
a)
betragt en vandsøjle på 1 kvadratmeter. Massen af denne er
m = 80 m^3 * 1 kg/m^3
Find herefter trykket på bunden ved at udnytte at trykket er antal Newton pr kvadratmeter.
b)
jeg har ingen anelse om, hvordan sådan en turbine fungerer så jeg vil ikke begive mig ud i nogle beregninger. Men du får garanteret brug for arbejdssætningen,
dW = F * ds
betragt en vandsøjle på 1 kvadratmeter. Massen af denne er
m = 80 m^3 * 1 kg/m^3
Find herefter trykket på bunden ved at udnytte at trykket er antal Newton pr kvadratmeter.
b)
jeg har ingen anelse om, hvordan sådan en turbine fungerer så jeg vil ikke begive mig ud i nogle beregninger. Men du får garanteret brug for arbejdssætningen,
dW = F * ds
Skriv et svar til: beregn trykforskel.
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
