Matematik

Løs ligningen f(t) = 13

25. august 2007 af EMRAAAAH (Slettet)
f ( t ) = 12 + 3 * t – e ^ ( 0,5 * t )

... Når jeg bruger solve funktionen, kommer der 2 facit ud, så jeg tænkte på om man kan regne denne her ud i hånden?

Brugbart svar (0)

Svar #1
25. august 2007 af ibibib (Slettet)

Det kan du ikke.

Brugbart svar (0)

Svar #2
25. august 2007 af Erik Morsing (Slettet)

Det giver: x=5.4 eller x=0,8

Svar #3
25. august 2007 af EMRAAAAH (Slettet)

Det er nemlig det!

Vores opgave lyder:
Løs ligningen f(t) = 13, idet alle mellemregninger skal angives.

Svar #4
25. august 2007 af EMRAAAAH (Slettet)

Lommeregneren siger, t = 0,84 V t = 5,47 ..
Men hvordan laver man den i hånden?

Brugbart svar (0)

Svar #5
25. august 2007 af -Zeta- (Slettet)

12 + 3t – e^(0.5t) = 13

Held og lykke med at isolere t.

Svar #6
25. august 2007 af EMRAAAAH (Slettet)

Det er nemlig der hvor problemet er -Zeta- .. Har brugt hele dagen igår plus idag, men kan ikke komme frem til t = ...

Brugbart svar (0)

Svar #7
25. august 2007 af -Zeta- (Slettet)

Du kan ikke isolere t.

Svar #8
25. august 2007 af EMRAAAAH (Slettet)

Hvorfor skriver min lærer så

...", idet alle mellemregninger skal angives"....

Brugbart svar (0)

Svar #9
25. august 2007 af Erik Morsing (Slettet)

Du kan jo også løse den grafisk ved at sætte f(t) = e^(0,5*t) og
g(t) = 12 + 3*t -13, og derfor f(t) = g(t), du kommer til 3*t-1>0 elelr t>1/3. Er det ikke blot dette du skal vise?


Brugbart svar (0)

Svar #10
25. august 2007 af Erik Morsing (Slettet)

#4:
"Lommeregneren siger, t = 0,84 V t = 5,47 "
Det kan det aldrig blive, der må ikke være flere betydende ciffre i resultatet, end der er i opgaven, for øvrigt t>1/3

Skriv et svar til: Løs ligningen f(t) = 13

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.