Matematik
n!
26. august 2007 af
math-freak++ (Slettet)
1. Find resten af 1!+2!+...+100! mod 45.
Jeg er blot nået frem til at det er lig med 1!+2!+...+44! mod 45. Hvordan løses den?
2. Hvordan bestemmer jeg samtlige løsninger x og y til ligningen 3x+7y=1?
Jeg er blot nået frem til at det er lig med 1!+2!+...+44! mod 45. Hvordan løses den?
2. Hvordan bestemmer jeg samtlige løsninger x og y til ligningen 3x+7y=1?
Svar #1
27. august 2007 af peter lind
1. Du kan reducerer det yderligere til 1!+2!+3!+4!+5!. Alle højere fakulteter er nemlig delelig med 45.
2. Hvis det er heltalsløsninger du er ude efter så brug udvidet Euclid med start 7 og 3.
2. Hvis det er heltalsløsninger du er ude efter så brug udvidet Euclid med start 7 og 3.
Svar #2
27. august 2007 af math-freak++ (Slettet)
#1 Tak, men ang. 2 har vi kun én løsning. Hvordan bestemmes løsningssættet?
Svar #3
27. august 2007 af math-freak++ (Slettet)
6! mod 45 = 0 , og dermed er n! mod 45, hvor n>6 lig med 0. Hvorfor havde jeg ik tænkt på det?
Skriv et svar til: n!
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
