Matematik

Svær ligning

27. august 2007 af math-freak++ (Slettet)
403x + 3263y = 26

Jeg kan kun bestemme en enkelt løsning ved hjælp af Euklids udvidet algoritme.

Nogen, der kan give samtlige heltallgie løsninger på den?

Brugbart svar (0)

Svar #1
27. august 2007 af Erik Morsing (Slettet)

13 er faktor i alle tal

Svar #2
27. august 2007 af math-freak++ (Slettet)

#1 Hvad mener du?

Brugbart svar (0)

Svar #3
27. august 2007 af Erik Morsing (Slettet)

Jeg mener, at du kan reducere ligningen til: 31x + 251*y = 2

Svar #4
27. august 2007 af math-freak++ (Slettet)

Ja okay, men kan vi bestemme selve løsningssættet?

Brugbart svar (0)

Svar #5
27. august 2007 af peter lind

Du har en løsning til ligningen. Hvis til y adderer 31 og trækker 251 fra x går de ud mod hinanden. Mere generelt er x0 og y0 løsninger er x0+p*251 og y0-p*31, hvor p er et helt tal også løsning.

Svar #6
27. august 2007 af math-freak++ (Slettet)

3x + 2y = 10.
Via Euklid får jeg
3 * (10) + (-10) * 2 = 10.

x0 = 10, så x1 = 10 + p*251. Så vælger jeg selv p-værdien?

Svar #7
27. august 2007 af math-freak++ (Slettet)

x0 = 10 + 2*p, i det tilfælde

Svar #8
27. august 2007 af math-freak++ (Slettet)

x1=12, y1=-7. Okay fedt nok så får jeg 12*3 + (-7) *2 =10, men det giver 22 så der er noget galt

Svar #9
27. august 2007 af math-freak++ (Slettet)

Næ, jeg får jo 36-26 = 10. Genial teknik, hvordan nåede du frem til den Hr. Lind? :)

Svar #10
27. august 2007 af math-freak++ (Slettet)

Hjælp lige

Svar #11
27. august 2007 af math-freak++ (Slettet)

ingen?!

Brugbart svar (0)

Svar #12
28. august 2007 af piper (Slettet)

403x + 3263y = 26

Så er

y = -(403/3263)x + 26/3263

Løsningerne på matrixform

(x, y) = (x, -(403/3263)x + 26/3263)

hvor x vælges frit.








Skriv et svar til: Svær ligning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.