Fysik

Lysets hastighed i vand

28. august 2007 af Fillen (Slettet)
Hvordan udregner man lysets hastighed i vand, når man kun har fået givet vands brydningsindex = 1,33.

Svar #1
28. august 2007 af Fillen (Slettet)

Jeg skal bruge formlen v = c/n, ikke?

Så jeg skriver:

v = 2,9979m/s / 1,33
v = 2,2541

Kan jeg få bekræftet, om det er rigtigt?

Brugbart svar (0)

Svar #2
28. august 2007 af Erik Morsing (Slettet)

du mangler enheder, og den ene, der er der, er forkert

Svar #3
28. august 2007 af Fillen (Slettet)

Hmm. Kan du så fortælle mig, hvordan det skal være?

Brugbart svar (0)

Svar #4
28. august 2007 af Larsendrengen (Slettet)

Formlen er rigtig nok, men din lyshastighed (i vacuum, c) er forkert.

Slå den rigtig op, indsæt og så har du det rigtige resultat.

Og ja, hold styr på enhederne, de er ikke til for sjov, men er uhyre vigtige.

Brugbart svar (0)

Svar #5
28. august 2007 af Erik Morsing (Slettet)

#4
tak, det hr jeg altid prædiket

Brugbart svar (0)

Svar #6
28. august 2007 af Larsendrengen (Slettet)

Et eksempel på dårlig enhedsangivelse ses overalt i trafikken. Se på hastighedstavlerne. Der står f.eks. 80 km , men det der skulle stå er 80 km/t. Det som står på tavlerne er en længdeangivelse, og ikke en hastighedsangivelse. For der er åbenbart 80 km til hvad ?????

Men dem i trafikministeriet eller hvem der nu måtte lave den slags, har åbenbart ikke styr på det mest basale i livet.

Brugbart svar (0)

Svar #7
28. august 2007 af Erik Morsing (Slettet)

#6
Meget pudsigt, at du nævner det, jeg diskuterede det med trafikministriet fo 3-4 år siden (har stadig deres skriftlige svar).
Begrundelsen lyder:
Citat:
"Jah, men man skal altså regne med farten i en hel time, og desuden så gør alle andre det også."
citat slut.
Det med de andre holder ikke vand, i Australien (altså helt deromm, hvor de går med hovederne nedad har de kunne finde ud af det (men der løber så nok mere blod til hjernen).
Hvad mener du så om denne her:
Maleriet måler 80 gange 60 centimeter?
Jeg måtte lide den tort at skulle stå model til den beskrivelse, ellers kunne jeg ikke få lov at oversætte deres hjemmeside, for jeg kunne jo nok forstå, at det her det handlede om kunst og var ikke nogen videnskabelig afhandling.
Og endelig er der det tyske udtryk:
Er fuhr mit 150 Stundenkilometer durch die Stadt!!!

Brugbart svar (0)

Svar #8
28. august 2007 af Larsendrengen (Slettet)

#7 det var dog nok det mest tåbelige svar/argument jeg endnu har hørt fra trafikministeriet. Men kan det egentlig undre nogen ;-)

Den tyske udgave kan jeg dog til nød acceptere, mens man dog i USA skriver mph (miles pr. hour). Selvom man ofte siger de er mere fatsvage "overthere", så har de for en gangs skyld skrevet noget rigtigt.

Den tyske måde er den samme som meteorologerne herhjemme anvender: "sekundmeter". Jeg hader det udtryk.

Din arealangivelse synes jeg også er ganske "rammende" :-)

Ja, der er mange tåber til, og derfor er det så satans vigtigt at holde orden i sine enheder.

Brugbart svar (0)

Svar #9
28. august 2007 af Erik Morsing (Slettet)

#8
Hørt! Hørt! hader også deres sekundmeter af et godt hjerte - tror jeg sider det til dem en dag.
Jeg nægter at modtage en opgave uden enhedsangivelse - og det er bestemt ikke for min skyld.

Brugbart svar (0)

Svar #10
28. august 2007 af -Zeta- (Slettet)

Trafikministeriet afskyer at blive ved med at istandgøre vejene, så hver bil må maksimalt køre 130 km på motorvejene, 80 km på landevejene og 50 km i byerne. Således undgår trafikministeriet at folk kører 'alt for langt' på vejene.

Brugbart svar (0)

Svar #11
28. august 2007 af Erik Morsing (Slettet)

#10
persipio quae dicam

Brugbart svar (0)

Svar #12
28. august 2007 af -Zeta- (Slettet)

#11.
...percipio...

Brugbart svar (0)

Svar #13
28. august 2007 af Esbenps

Erik Morsing og Larsendrengen:

OK, så har jeg et spørgsmål til jer:

Hvad er højest, et tordenskrald eller Rundetårn? Uden enheder må det jo være et utvetydigt spørgsmål :-)

Eller måske skulle man blande enhederne decibel og meter og angive svaret i decimeter...

Brugbart svar (0)

Svar #14
28. august 2007 af Frede.. (Slettet)

Haha:D

Brugbart svar (0)

Svar #15
28. august 2007 af kleif

--^
og så er det kun tirsdag...

Brugbart svar (0)

Svar #16
28. august 2007 af Erik Morsing (Slettet)

#13
hvis du står oppe i Rundetårn uden at høre tordenskraldet, så er Rundetårn højest
hvis du hører tordenskraldet uden at stå i Rundetårn, så er tordenskrallet højest, og hvis du gør begge dele, så har du ikke læst i din fysikbog

Brugbart svar (0)

Svar #17
29. august 2007 af Larsendrengen (Slettet)

#13 det er jo som altid et godt spørgsmål.

På dansk har vi desværre ikke andre muligheder end "højest". Havde det været på engelsk, ville sagen være en anden. Der har man et ord for "høj" lyd (= loud).

Det er desværre fordi vi ikke altid har det rigtige ord til den rette betydning, og misforståelser herved kan opstå.

Et andet eksempel:

Hvem er stærkest, Georg Olesen eller en Jalapenos ??


Skriv et svar til: Lysets hastighed i vand

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.