Matematik

2.gradsligninger igen igen..

29. august 2007 af Loup (Slettet)

jah..

hvordan hæver man paranteserne i sådan en her:

(x-4)(x+1)=0

Brugbart svar (0)

Svar #1
29. august 2007 af Esbenps

Du ganger hvert led ud. I det her tilfælde bliver det:

x*x + x*1 + (-4)*x + (-4)*1 = 0

x² + x - 4x - 4 = 0

osv

Skal du løse den som andengradsligning, behøver du ikke gange ud af parentesen. Det er dumt. Istedet kan du se, at hvis x er lig 4 eller -1 så giver venstresiden 0 og så passer ligningen.

Brugbart svar (0)

Svar #2
29. august 2007 af peter lind

Man ganger igennem. (x-4)(x+1)=x*(x+1)-4*(x+1). Fortsæt selv herfra.

Brugbart svar (0)

Svar #3
29. august 2007 af badooo (Slettet)

Gang dem ud:

(x-4)(x+1) = 0
x^2+x-4x-4 = 0
x^2-3x-4 = 0

Svar #4
29. august 2007 af Loup (Slettet)


Hvad gør man så hvis den samme ligning skal give 2 ?

Brugbart svar (0)

Svar #5
29. august 2007 af Esbenps

Du mener, hvis det var (x-4)(x+1)=2 istedet?

I så fald må du gange det hele ud og opskrive den på normal form (ax^2+bx+c=0) og løse den på normal vis...

Skriv et svar til: 2.gradsligninger igen igen..

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.