Matematik

Hurtig Hjælp til ligninger.

29. august 2007 af Sette91 (Slettet)
Hej,
jeg har desværre fået lidt problemer med et par ligninger, håber at nogen kan hjælpe.

3x-(6x+2)2+4(½x+½)

2x(3x+4y+2)-(x-2)(6x+8y)

Jeg kan simpelthen ikke se hvordan jeg skal gå dem til de resultater de siges at have.

På forhånd tak
Henriette

Brugbart svar (0)

Svar #1
29. august 2007 af Esbenps

Det er ikke ligninger; der er ingen lighedstegn.

Er det udtryk, som du skal reducere? I så fald kan jeg lave den første som eksempel:

3x-(6x+2)2+4(½x+½) = 3x - 6x*2 - 2*2 + 4*1/2x+4*1/2 = 3x - 12x - 4 + 2x + 2 = -7x - 2

Brugbart svar (0)

Svar #2
29. august 2007 af peter lind

Det du skriver er ikke ligninger, men polynomier. Du skal først og fremmest gange paranteserne ud og trække samme. Eksempelvis er (6x+2)*2=
12x+4

Svar #3
29. august 2007 af Sette91 (Slettet)

Undskyld, jeg er jo kun lige startet :/
Nogen der kan hjælpe med den nederste?

Brugbart svar (0)

Svar #4
29. august 2007 af Esbenps

#3
Prøv selv først at skrive dine beregninger. Så er det lettere at hjælpe...

Svar #5
29. august 2007 af Sette91 (Slettet)

Problemet er at jeg ikke kan komme i gang med den :/

Brugbart svar (0)

Svar #6
29. august 2007 af Esbenps

Start med det første led her:

2x(3x+4y+2)

Du skal her gange de 2x ind på hvert led i parentesen:

2x(3x+4y+2) = 2x*3x + 2x*4y + 2x*2

Nu mangler du så at reducere det her lidt. Du har for eksempel 2x*3x. Det giver 6x^2. Hvad med 2x*2? Prøv selv videre med det andet led også; dvs. -(x-2)(6x+8y). Husk her, at der er et minus foran det hele. Det svarer til at alle led i parenteserne skifter fortegn.

Svar #7
29. august 2007 af Sette91 (Slettet)

Men hvad skal jeg så gange det med?
skal det så være:

-x+2-6x-8y?

Brugbart svar (0)

Svar #8
29. august 2007 af Esbenps

Nej, du starter med at betragte (x-2) som et tal. Du ganger simpelthen hele parentesen ind i den anden parentes. For eksempel sådan her:

(a+b)(x+y) = (a+b)*x + (a+b)*y

Herefter kan du gange x og y ind i det første parenteser:

(a+b)*x + (a+b)*y = a*x + b*x + a*y + b*y

Gør nu det samme for din...

Svar #9
29. august 2007 af Sette91 (Slettet)

Det giver jo så:

2(x+2)(3x+4y)

Skal jeg så nu gange 2 ind i den første parentes?
så det bliver:

2x+4

Brugbart svar (0)

Svar #10
29. august 2007 af Esbenps

#9
Jeg kan ikke lige overskue hvor du har 2(x+2)(3x+4y) fra, men i det tilfælde, så ja, kunne du starte med at gange de to ind i den første parentes!

Svar #11
29. august 2007 af Sette91 (Slettet)

jeg forstår det ikke..
vil du ikke prøve at opstille den, måske kan jeg forstå det når jeg ser det, jeg har svært ved at forstå det ved at tallene ikke er sat ind.. :/

Skriv et svar til: Hurtig Hjælp til ligninger.

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.