Matematik
Polynomier... Gør rede for? Hjælp!
29. august 2007 af
Julie.K (Slettet)
Har lidt problemer med en opgave, som jeg skal løse uden hjælpemidler...
Polynomiet g er bestemt ved forskriften f(x)=(5x+3)(2x^3-6x^2+8x)
Gør rede for at polynomiet har netop to rødder (nulpunkter), og angiv disse.
Den første rod er 5x+3=0, 5x=-3, x=-3/5
Den anden rod må jo så være 2x^3-6x^2+8=0, og der har jeg tænkt mig til at x=0
Men hvordan "beviser" jeg det?
Og hvad skal jeg forstå i ordet... Gør rede for?
Er det bare beregningen i sig selv?
Mvh.
Polynomiet g er bestemt ved forskriften f(x)=(5x+3)(2x^3-6x^2+8x)
Gør rede for at polynomiet har netop to rødder (nulpunkter), og angiv disse.
Den første rod er 5x+3=0, 5x=-3, x=-3/5
Den anden rod må jo så være 2x^3-6x^2+8=0, og der har jeg tænkt mig til at x=0
Men hvordan "beviser" jeg det?
Og hvad skal jeg forstå i ordet... Gør rede for?
Er det bare beregningen i sig selv?
Mvh.
Svar #1
29. august 2007 af Erik Morsing (Slettet)
forsøg at gætte en rod i 3. grads ligningen, -1 var måske et første forsøg, hvis det er rigtigt, kan du bruge polynomiers division
Svar #3
29. august 2007 af Erik Morsing (Slettet)
så bliver faktoriseringen: 2*x*(5*x+3)*(x^2-3*x+4)=0
Den sidste parantes har kun komplekse rødder
Den sidste parantes har kun komplekse rødder
Skriv et svar til: Polynomier... Gør rede for? Hjælp!
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
