Fysik
fysikopgave med rettelse - hjælp søges!!!
30. august 2007 af
kemlmj (Slettet)
en solcelle er en spædingskilde. polspædingen opstår ved at, der i solcellen omsættes strålingsenergi til elektrisk energi. sammenhængen mellem solcellens polspænding U og den afgivne strømstyrke I er
I=Io - (1,47nA) gange (e^(b gange U) - 1)
strømstyrken Io afhænger af belysningen. Konstanten b har værdien 39,6 V^-1
en solcelle benyttes ved en belysning på 870W/m^2 og da er Io = 0,180 A
solcellens areal er 16,8 cm^2, målt vinkelret på retningen til solen.
- bestem den elektriske effekt som solcellen leverer ved polspændingen 0,45 V.
Hvor mange procent af energien i sollyset, der rammer solcellen, bliver til elektrisk energi ved polspædingen 0,45 V?
HJÆLP!!!!!!!!!!!!
I=Io - (1,47nA) gange (e^(b gange U) - 1)
strømstyrken Io afhænger af belysningen. Konstanten b har værdien 39,6 V^-1
en solcelle benyttes ved en belysning på 870W/m^2 og da er Io = 0,180 A
solcellens areal er 16,8 cm^2, målt vinkelret på retningen til solen.
- bestem den elektriske effekt som solcellen leverer ved polspændingen 0,45 V.
Hvor mange procent af energien i sollyset, der rammer solcellen, bliver til elektrisk energi ved polspædingen 0,45 V?
HJÆLP!!!!!!!!!!!!
Svar #1
30. august 2007 af Riemann
I den første del af opgaven skal du blot indsætte i formlen.
i 2. del kan du udregne den modtagede effekt ved at gange arealet af pladen med 870W/m^2.
Effekten fra solcellen kan vindes ved P = U*I, hvor U er spændingen og I er strømstyrken.
i 2. del kan du udregne den modtagede effekt ved at gange arealet af pladen med 870W/m^2.
Effekten fra solcellen kan vindes ved P = U*I, hvor U er spændingen og I er strømstyrken.
Svar #2
30. august 2007 af kemlmj (Slettet)
jeg får første delopgave til o,o7W men det er da alt for lidt?
Skriv et svar til: fysikopgave med rettelse - hjælp søges!!!
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
