Matematik

Eksponentiel aftagende opgave!

30. august 2007 af TinnaDSS (Slettet)
Jeg har fået en aflevering for til d. 04. september, hvor en af opgaverne lyder således:
På premieredagen for en film var der 5000 tilskuer. På 3 dagen var der 2000 tilskuere.
Hvor mange tilskuere må man regne med der er på den 7. dag, hvis det er en eksponentiel aftagende funktion?


Brugbart svar (0)

Svar #1
30. august 2007 af eightx2 (Slettet)

Vi siger at f(x) antager antallet af tilskuere til x antal dage efter præmieredagen (selve dagen = 1 dag efter, siger vi).

f(x)=b*a^x

Du har punkterne (1,5000) og (3,2000). Vha. disse findes a og b, og du løser f(7).

Eller også har jeg forstået det med "3. dagen" osv. forkert.

Brugbart svar (0)

Svar #2
30. august 2007 af ursulladk (Slettet)

Da du ved hvor mange tilskuer der er ved x=0, ved du at b = 5000:
5000=b*1
Så tager du tiden x=3, indsætter b, og isolerer, eller bruger et kastværktøj, til at bestemme a:
2000=5000*a^3

Så indsætter du bare x=7 i formlen:

f(7)=b*a^7

Og så skulle du gerne få restultatet.

Brugbart svar (0)

Svar #3
31. august 2007 af nightvisionz (Slettet)

Hvis du går på gymnasie, skulle du gerne have en lommeregner kaldet "TI-89" eller evt. nyere. Derpå findes et program kaldet "Data/Matrix", med hvilket du kan udregne ligningen for en graf, ved blot at indtaste 2 punkter :)

Brugbart svar (0)

Svar #4
31. august 2007 af mathon


Y = b*a^x, a<1

se
http://peecee.dk/index.php?id=65501

Svar #5
31. august 2007 af TinnaDSS (Slettet)

Ok! Mange tak for jeres hjælp! Nu kan jeg godt se, hvad jeg har gjort forkert...!

Svar #6
01. september 2007 af TinnaDSS (Slettet)

Jeg har fået konstanten a til: 0,737
Konstanten b har jeg fået til: 5000
f(7)=5000*0,737^7
f(7)=590,5 = 591
Endnu en gang tak for hjælpen!

Skriv et svar til: Eksponentiel aftagende opgave!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.