Matematik
En funktion!
28. januar 2003 af
SP anonym (Slettet)
En funktion f er givet ved
f(x) = x^2(1-x)^9 , 0=>x=>1
Beregn størsteværdien for f.
på forhånd tak.
f(x) = x^2(1-x)^9 , 0=>x=>1
Beregn størsteværdien for f.
på forhånd tak.
Svar #2
28. januar 2003 af SP anonym (Slettet)
Overhovedet ikke jeg har været syg, så jeg har ikke kunne være med til at gennemgå det.
Svar #3
28. januar 2003 af Jean
Ok. Du skal differentiere funktionen og se efter om der eksisterer et x mellem 0 og 1 hvorom der gælder at f'(x) = 0.
Hvis der er det er det et potientielt maksimum.
Der er nu flere måder at tjekke om det er et maksimu. En af dem er at tjekke værdien i begge endepunkter og så sammenligne.
Hvis der ikke findes sådan et x som ovenfor beskrevet antages maksimum i et af endepunkterne.
Hvis der er det er det et potientielt maksimum.
Der er nu flere måder at tjekke om det er et maksimu. En af dem er at tjekke værdien i begge endepunkter og så sammenligne.
Hvis der ikke findes sådan et x som ovenfor beskrevet antages maksimum i et af endepunkterne.
Skriv et svar til: En funktion!
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
