Matematik

simpel reduktion opg 1008

02. september 2007 af lalan (Slettet)
reducer 3/(a+b)-6b/(a^2-b^2)

Håber nogen kan hjælpe

Brugbart svar (0)

Svar #1
02. september 2007 af ibibib (Slettet)

Sæt på fælles brøkstreg. Du får din fællesnævner ved at forlænge den første brøk med a-b

Svar #2
02. september 2007 af lalan (Slettet)

takker og bukker

Svar #3
02. september 2007 af lalan (Slettet)

jeg prøver men kan ikke rigtig få det til at passe. Hvad gør jeg mere præcist?

Brugbart svar (0)

Svar #4
02. september 2007 af ibibib (Slettet)

Skriv dine mellemregninger.

Svar #5
02. september 2007 af lalan (Slettet)

jeg kan ikke rigtig komme videre fra det du sagde. Men har sikkert bare gjort det forkert.

3/(a-b)-6b/(a^2-b^2) =
3/(a^2-b^2)-6b(a^2-b^2)=
3-6b/(a^2-b^2)

så kan jeg ikke komme videre. Men kunne forstille mig jeg skulle bruge 3. kvadratsætning på nævneren

Brugbart svar (0)

Svar #6
02. september 2007 af ibibib (Slettet)

Når du forlænger en brøk skal du gange med det samme i tælleren og i nævneren. Ellers ændrer du jo brøkens værdi.

Du må blive enig med dig selv: Står der (a-b) eller (a+b) i den første nævner?

3/(a-b)-6b/(a^2-b^2)=
3(a+b)/(a^2-b^2) - 6b/(a^2-b^2) =
(3a-3b)/(a^2-b^2) =
Ja, nu skal du benytte 3. kvadratsætning.

Svar #7
02. september 2007 af lalan (Slettet)

der står faktisk (a-b)

Så nu prøver jeg ar regne

3/(a-b)-6b(a^2-b^2) =
3(a-b)/(a^2-b^2)-6b/(a^2-b^2)=
(3a-3b-6b)/(a^2-b^2)=
(3a-9b)/(a+b)(a-b)=
(3-9)/(a+b)=
-6/(a+b)

kan det passe ?

Brugbart svar (0)

Svar #8
02. september 2007 af ibibib (Slettet)

Nej, når der står a-b skal du forlænge med a+b. Udregningerne i #6 er korrekte.

Svar #9
02. september 2007 af lalan (Slettet)

okay perfekt. Du er et godt menneske :)

Skriv et svar til: simpel reduktion opg 1008

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.