Matematik

vektor ligning m. 2 ubekendte

03. september 2007 af masmat (Slettet)
vektorerne a=(1,3) b=(-2,1) og c=(1,4)
bestem x og y så a=xb+yc (a,b og c er vektorer)
kan nogen give en formel til hvordan man regner denne eller vise et eksempel på hvordan sådan en regnes?

Brugbart svar (0)

Svar #1
03. september 2007 af Erik Morsing (Slettet)

(1,3) = x*(-2,1) +y*(1,4)<=>
-2*x+y=1 og
x+4*y=3
to ligninger med 2 ubekendte

Brugbart svar (0)

Svar #2
03. september 2007 af Esbenps

Ideen er, at du gennem dine vektorer og ligningen får to ligninger, som du kan løse på normal vis. Du ved følgende:

a=(1,3) b=(-2,1) og c=(1,4)

og at

a=xb+yc

Indsættes vektorerne i ligningen får man:

(1,3) = x(-2,1) + y(1,4) <=>

(1,3) = (-2x,x) + (y,4y) <=>

(1,3) = (-2x+y , x+4y)

Dette giver nu to ligninger:

1 = -2x + y og
3 = x + 4y

Disse kan løses på normal vis ved at isolere x i den ene og indsætte i den anden osv.

Brugbart svar (0)

Svar #3
03. september 2007 af allan_sim

#0.
Du ser på koordinaterne hver for sig og får så to ligninger med to ubekendte:

1 = -2x+y
3 = x+4y

Løs disse ved hjælp af de sædvanlige metoder.

Brugbart svar (0)

Svar #4
03. september 2007 af mathon


vektor_a = x*vektor_b + y*vektor_c

giver to ligninger

1 = x(-2) + y*1
3 = x*1 + y*4

Brugbart svar (0)

Svar #5
03. september 2007 af mathon


hadn't seen!!!...

Svar #6
03. september 2007 af masmat (Slettet)

kunne du ikke vise lidt mere??? så langt er jeg kommet... f.eks vise hvad x er

Svar #7
03. september 2007 af masmat (Slettet)

glem det... tak for hjælpen

Brugbart svar (0)

Svar #8
03. september 2007 af Esbenps

#6
Hvor langt er du kommet?

Svar #9
03. september 2007 af masmat (Slettet)

til at have 2 ligninger
1 = x(-2) + y*1
3 = x*1 + y*4

Brugbart svar (0)

Svar #10
03. september 2007 af Esbenps

#9
OK, sig til, hvis det går galt...

Svar #11
03. september 2007 af masmat (Slettet)

fra 3=x*1+y*-4 (rettelse fra oven over så er c= (1,-4)
og jeg kan ikke huske hvordan jeg kommer videre

Brugbart svar (0)

Svar #12
03. september 2007 af Esbenps

Isoler x eller y i den ene ligning og indsæt i den anden ligning...

Svar #13
03. september 2007 af masmat (Slettet)

så hvis jeg sioleret x så skal indsætte -y*(-4)+3 som x i den anden ligning

Brugbart svar (0)

Svar #14
03. september 2007 af Duffy

Du skal løse to ligninger med to ubekendte:

1 = -2x+y
3 = x-4y

Isolér fx x i den ene ligning og indsæt det så i den anden, og vupti! du har svaret.

Brugbart svar (0)

Svar #15
03. september 2007 af Esbenps

#13
Jep og så har du en ligning hvor KUN y optræder. Her kan du så isolere y og få en værdi for y. Denne værdi kan så igen indsættes i din første ligning for at bestemme x...

Brugbart svar (0)

Svar #16
03. september 2007 af mathon


I: -2x + y = 1
II: x + 4y = 3

II ganges igennem med 2

I: -2x + y = 1
III: 2x + 8y = 6

I og III adderes:

9y = 7, hvoraf

y = 7/9, som indsættes i I,
hvilket giver:

-2x + 7/9 = 1, hvoraf

-2x = 9/9 - 7/9

-2x = 2/9

x = -1/9





Brugbart svar (0)

Svar #17
03. september 2007 af Erik Morsing (Slettet)

Hold da helt op! Kan I virkelig få så meget ud af et par ligninger? Imponerende.

Brugbart svar (0)

Svar #18
03. september 2007 af Duffy

Jah, "smart" af 'masmat'. Så fik han hele svaret serveret uden at skulle tænke selv. Gad vide hvor meget han lærte af det?

"SERVICEPORTALEN - slå din hjerne fra og lad andre lave dit hjemmeabejde!"

Brugbart svar (0)

Svar #19
03. september 2007 af -Zeta- (Slettet)

#18.
Hvor sidder kontakten til at slå hjernen fra?

Brugbart svar (0)

Svar #20
03. september 2007 af Duffy

Herinde.

Forrige 1 2 Næste

Der er 21 svar til dette spørgsmål. Der vises 20 svar per side. Spørgsmålet kan besvares på den sidste side. Klik her for at gå til den sidste side.