Matematik
Parallel...
12. maj 2004 af
PONY (Slettet)
Jeg har lige et spørgsmål mere, håber der er nogen som har lyst til at kigge lidt på det.
Det er opg. 6b i sættet 2001-8-1V (1-årig A)
I planen er parameterfremstillingen givet ved:
(x ) = ( t^3-4t
..y).......t..)
En linje m har ligningen: y= (1/5)X
T-værdien skal så beregnes for hvert af de pkt., hvori kurvens tangent er parallel med linjen m.
Jeg har fundt skr. mellem parameterfremstillingen og linien, og kurvens lodrette tangenter.....kan jeg bruge det til noget..??
Det er opg. 6b i sættet 2001-8-1V (1-årig A)
I planen er parameterfremstillingen givet ved:
(x ) = ( t^3-4t
..y).......t..)
En linje m har ligningen: y= (1/5)X
T-værdien skal så beregnes for hvert af de pkt., hvori kurvens tangent er parallel med linjen m.
Jeg har fundt skr. mellem parameterfremstillingen og linien, og kurvens lodrette tangenter.....kan jeg bruge det til noget..??
Svar #1
12. maj 2004 af Brian (Slettet)
Nej, det kan du ikke bruge til noget :-(
Din grafik er mislykket, jeg regner med at du mener:
(x, y) = (t^3-4t, t),
hvor vi har skevet koordinaterne vandret i stedet for lodret.
Hældningen på kurvens tangent til tiden t er givet ved y-koordinatens afledede m.h.t. t divideret med x-koordinatens afledede m.h.t. t:
hældning(t) = (d/dt(t)) / (d/dt(t^3-4t))
Det kan siges at være "hastigheden i y-retningen" divideret med "hastigheden i x-retningen", men også det er en anden historie...
Den skal være lig med m's hældning, så det giver dig en ligning at løse.
Din grafik er mislykket, jeg regner med at du mener:
(x, y) = (t^3-4t, t),
hvor vi har skevet koordinaterne vandret i stedet for lodret.
Hældningen på kurvens tangent til tiden t er givet ved y-koordinatens afledede m.h.t. t divideret med x-koordinatens afledede m.h.t. t:
hældning(t) = (d/dt(t)) / (d/dt(t^3-4t))
Det kan siges at være "hastigheden i y-retningen" divideret med "hastigheden i x-retningen", men også det er en anden historie...
Den skal være lig med m's hældning, så det giver dig en ligning at løse.
Skriv et svar til: Parallel...
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
