Fysik

Boyle-Mariottes lov

12. maj 2004 af kbkl (Slettet)
I forbindelse med en opgave omkring Boyle-Mariottes lov, skal jeg udregne det reciprokke rumfang V^-1. Hvordan gør jeg det?

Svar #1
12. maj 2004 af kbkl (Slettet)

Jeg har prøvet således:

p=759mmHg V=150

Først finder jeg k:
p*V=k
759[mmHg]*150 = k => k=1,1385*10^5

Så finder jeg V^-1:
p=k*V^-1
759[mmHg]=1,1385*10^5*V^-1 => V^-1=0,006666

Er det rigtigt?

Brugbart svar (0)

Svar #2
12. maj 2004 af Samuel (Slettet)

Hvis du blot skal finde den reciprokke (omvendte) værdi af rumfanget, skal du, når du har udregnet rumfanget, opløfte det i minus første (lommeregner) eller blot udregne 1/v=v^-1.


Svar #3
12. maj 2004 af kbkl (Slettet)

Ok... Hvis jeg siger 150^-1, så får jeg også 0,0066667, så min udregning må jo være rigtig, selvom det var lidt af en omvej :)

Brugbart svar (0)

Svar #4
12. maj 2004 af erdos (Slettet)

Ja selvfølgelig... Din udregning fejler da intet!

Svar #5
12. maj 2004 af kbkl (Slettet)

Har lige et sidste spørgsmål. Nu skal jeg afsætte (k*v^-1,p) i et kordinatsystem. Hvordan gør jeg mest praktisk det, for på grund af måleunøjagtigheder, bliver k jo ikke den samme for alle måleresultater.

Svar #6
12. maj 2004 af kbkl (Slettet)

Okay. Jeg kan åbenbart bare nøjes med (V^1,p), da k*V^-1 giver p.


Skriv et svar til: Boyle-Mariottes lov

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.