Matematik

et meget stort problem :O

03. september 2007 af the-tharchan (Slettet)
bestem samtlige løsninger til f"(x)=0, når f(x)= 1/3x^3-1/2x^2-6x

på forhånd tak (:

Brugbart svar (0)

Svar #1
03. september 2007 af MiaMette (Slettet)

Du skal differentiere f(x) ved at bruge (ax^n)' = na^(n-1). Derefter sætter du den afledede funktion f'(x) lig med nul og løser den 2. gradsligning, der forekommer.

PS Næste gang, giv dit indlæg en mere sigende overskrift, så har andre lettere ved at finde indlægget og hjælpe dig! :)

Brugbart svar (0)

Svar #2
03. september 2007 af MiaMette (Slettet)

Der skal selvfølgelig stå:
(ax^n)' = nax^(n-1)

Svar #3
03. september 2007 af the-tharchan (Slettet)

hehe ja okay selvfølgelig, men kan du ikke lige prøve og vise det, jeg har fået et par opgaver af den type, men kan ikke lige hlet forstå det, så det ville være rart, hvis du lige kunne vise den første (:?

Brugbart svar (0)

Svar #4
03. september 2007 af -Zeta- (Slettet)

f(x) = (1/3)x^3 - 0.5x^2 - 6x

f´(x) = x^2 - x - 6

0 = x^2 - x - 6

Sådan. Nu skal den løses som en andengradsligning.

0 = (x-3)(x+2)

Nulreglen benyttes. (´"Hvis produktet af to faktorer er 0, så er mindst én af faktorene lig 0")

0 = x - 3 <=> x = 3
0 = x + 2 <=> x = -2

Brugbart svar (0)

Svar #5
03. september 2007 af MiaMette (Slettet)

Først skal jeg lige være sikker på en ting. Skal du bestemme f''(x) eller f'(x)?

Jeg kan vise dig et eksempel med en anden funktion, så kan du se fremgangsmåden, hvis du vil have det.

Brugbart svar (0)

Svar #6
03. september 2007 af -Zeta- (Slettet)

#5.
Ups. Der var jeg vist lidt for hjælpsom. :(
Undskyld.

Brugbart svar (0)

Svar #7
03. september 2007 af MiaMette (Slettet)

Hehe, det er i orden, the-tharchan skal sikkert alligevel lave millioner af den her slags opgave.

Men i #0 står der f''(x) = 0, så jeg ved ikke, om det er en trykfejl, eller om det er opgaven.

Brugbart svar (0)

Svar #8
03. september 2007 af -Zeta- (Slettet)

#7.
Det så jeg godt, men så er der kun én løsning. Og der står 'skriv samtlige løsninger'.

Svar #9
03. september 2007 af the-tharchan (Slettet)

atlså det er en f'(x),sorry, g'r det nogen forskel s[ _

Brugbart svar (0)

Svar #10
03. september 2007 af MiaMette (Slettet)

#8 Ok, så langt tænkte jeg ikke lige :)

#9 Ja, det gør en forskel. f''(x) svarer til, at differentierer funktionen to gange; f''(x) = 2x - 1.

Brugbart svar (0)

Svar #11
03. september 2007 af mathon


'skriv samtlige løsninger' = det antal løsninger, der nu måtte være

skrives der 'løsningen', har opgaveforfatteren allerede sporet ind på netop én løsning...

Brugbart svar (0)

Svar #12
03. september 2007 af MiaMette (Slettet)

#10 Fy, der skal selvfølgelig stå: "f''(x) svarer til at differentiere funktionen to gange."

Brugbart svar (0)

Svar #13
03. september 2007 af -Zeta- (Slettet)

#11.
Jah, det er selvfølgelig rigtigt.

Svar #14
03. september 2007 af the-tharchan (Slettet)

okay er forvirret nu :b, så den måde som ZETA gjorde var rigtigt eller hva ?

Brugbart svar (0)

Svar #15
03. september 2007 af MiaMette (Slettet)

Ja, det, -Zeta- har lavet, er rigtigt! Forstår du udregningerne?

Svar #16
03. september 2007 af the-tharchan (Slettet)

ja, jeg prøver lige med en anden opgave, og hvis det ikke fungere der, så må jeg vel komme herind og prøve se om der kan hentes hjælp her, elelrs må jeg jo bare spørge min lærer, men tak for hjælpen (:

Brugbart svar (0)

Svar #17
03. september 2007 af MiaMette (Slettet)

Ja, gør det. Du kan også tjekke efter på lommeregneren. Det handler bare om at få denne typer opgaver ind på rygraden, så er de slet ikke så svære.

Skriv et svar til: et meget stort problem :O

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.