Fysik
opvarmning af vand
03. september 2007 af
chiqqa (Slettet)
hey alle sammen :)
vil meget gerne have at i hjælper mig med følgende opgave, har nemlig løst de 2 andre spørgsmål, men er gået i stå her i den sidste.
Autokedel, dvs. en 12 volt kogekande, der kan tilsluttes cigartænderen i en bil.
på pakningen, den blev leveret i,oplyses, at den bruger 125 W, og at cigartænderen bør være sikret med en 15 amperes sikring.
c) hvor lang tid tager det at opvarme 0,4 liter vand fra 20 grader til 100 grader?
jeg har skrevet disse oplysninger ned, men kan ik komme videre med at beregne tiden.
t= ?
P= 125 W
m(vand)= 0,4 liter = 0,0004 kg
temp1 = 20 grader
temp2 = 100 grader
håber i kan hjælpe mig :)
på forhånd TAKK...
vil meget gerne have at i hjælper mig med følgende opgave, har nemlig løst de 2 andre spørgsmål, men er gået i stå her i den sidste.
Autokedel, dvs. en 12 volt kogekande, der kan tilsluttes cigartænderen i en bil.
på pakningen, den blev leveret i,oplyses, at den bruger 125 W, og at cigartænderen bør være sikret med en 15 amperes sikring.
c) hvor lang tid tager det at opvarme 0,4 liter vand fra 20 grader til 100 grader?
jeg har skrevet disse oplysninger ned, men kan ik komme videre med at beregne tiden.
t= ?
P= 125 W
m(vand)= 0,4 liter = 0,0004 kg
temp1 = 20 grader
temp2 = 100 grader
håber i kan hjælpe mig :)
på forhånd TAKK...
Svar #1
03. september 2007 af mathon
energi behov:
400*g*4,186*J/(g*K)*(100-20)K
E_el = 125W*t
løs
125W*t = 400*g*4,186*J/(g*K)*(100-20)K
med hensyn til t/isoler t......
Svar #2
03. september 2007 af peter lind
Tilført energi = effekt*tid = m*varmefylde*temperaturstigning
Skriv et svar til: opvarmning af vand
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
