Kemi

Hvad bliver denne ligning ?

04. september 2007 af Kristian22 (Slettet)
CaC2O4 + HC2H3O2

Brugbart svar (0)

Svar #1
04. september 2007 af Kemiersjov (Slettet)

Er HC2H3O2 eddikesyre?

Svar #2
04. september 2007 af Kristian22 (Slettet)

Ja

Brugbart svar (0)

Svar #3
04. september 2007 af Kemiersjov (Slettet)

Så har du to syrer (eddikesyre og oxalsyre) og hver af dem er stærkest?. Den stærkeste syre uddriver den svage af dennee salt!

Med andre ord, kun den stærke syre får lov til at eksistere som dissocieret syre (H+ + syrerest). Den svage må leve som udissocieret syre.

Brugbart svar (0)

Svar #4
04. september 2007 af Kemiersjov (Slettet)

#3 I princippet, da koncentration også spille en vis rolle, men jeg tror ikke det er det, du skal bekymre dig om i opgaven.

Svar #5
04. september 2007 af Kristian22 (Slettet)

Opgaven lyder på at calciumoxalat skal gå sammen med eddikesyre

Brugbart svar (0)

Svar #6
04. september 2007 af Kemiersjov (Slettet)

Hvad menes med: "gå sammen med"

Svar #7
04. september 2007 af Kristian22 (Slettet)

Reagere med

Brugbart svar (0)

Svar #8
04. september 2007 af mathon


CaC2O4 + CH3COOH

Ca(COO)2 + CH3COOH -
jeg tvivler på, at eddikesyre i ret stor udstrækning kan opløse calciumoxalat

da
pK1(COOH)2 = 1,23
pK(CH3COOH) = 4,75

der viser at oxalsyre er noget stærkere end eddikesyre. Dertil kommer, at calciumoxalat, Ca(COO)2 = CaC2O4, er tungt opløseligt.

Skriv et svar til: Hvad bliver denne ligning ?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.