Matematik

funktion (formel/model)

05. september 2007 af chiqqa (Slettet)
hey alle sammen:)

har lige bruge for jers hjælpende hånd til følgende:

Fra et dambrug udledes ved et uheld spildevand i et vandløb. Dette forårsager et iltunderskud i vandløbet.

i en model beskrives iltunderskudet ved funktionen:

f(t) = 97,5 * t *e^(-0,39*t)

t er større eller lige med 0

hvor f(t) måles i mg pr. liter og t er antal døgn efter udledningen.

a) på hvilket tidspunkt er iltunderskudet størst?


håber i kan hjælpe mig
på forhån tak :)

Brugbart svar (0)

Svar #1
05. september 2007 af mathon


beregn t_max af f'(t) = 0

Svar #2
05. september 2007 af chiqqa (Slettet)

skal jeg diferentiere f(t) og sætte det ligmed 0?

Brugbart svar (0)

Svar #3
05. september 2007 af mathon


ja

Svar #4
05. september 2007 af chiqqa (Slettet)

oki takker for hjælpen :)

Brugbart svar (0)

Svar #5
05. september 2007 af mathon


f'(t) = 97,5*e^(-0,39*t) + 97,5*t*e^(-0,39*t)*(-0,39)


f'(t) = 97,5*e^(-0,39*t)(1-0,39t)


f'(t) = 0 = 97,5*e^(-0,39*t)(1-0,39t)


97,5*e^(-0,39*t)(1-0,39t) = 0...(brug nul-reglen!)


Svar #6
05. september 2007 af chiqqa (Slettet)

jeg får t= 2,56 dvs ca. 3 døgn efter udledning ??

Brugbart svar (0)

Svar #7
05. september 2007 af mathon


jeg får t= 2,56 døgn = 2 døgn og 1,5 time - ja OK!

Svar #8
05. september 2007 af chiqqa (Slettet)

okii suppperrr :)

Brugbart svar (0)

Svar #9
21. september 2008 af AnnikaN (Slettet)

Sidder selv med denne opgave nu, men forstår ikke rigtig din differation mathon. Hvad er det for en funktion? en sammensat eller et produkt af funktioner ??? Ved godt, hvad man skal, men kan bare ikke finde ud af at differentiere den :/


Skriv et svar til: funktion (formel/model)

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.